Hotte Trender og Nisjer

Her finner du en rekke tips til hvordan man kan finne hotte trender og nisjer på nettet. Målet er å vise hvordan man kan bruke webanalyse til å gjøre undersøkelser for å sikre sukess med et nettbasert prosjekt.

Planlegging er førstepri. Bruk godt med tid på å sikre at den valgte nisjen er populær og godt besøkt, før prosjektutviklingen starter. Så snart nisjen er bestemt, går man igang med eventuell innholdsproduksjon, for så til sist å lansere det hele.

Google Trends er din venn

Google Trends

Bruk Google Trends for å finne populære {nøkkelord og søkefraser}. Husk at Google Trends ikke rangerer annet enn hotte trender – det vil si: Den rangerer ikke søkefraser som er mye søkt over et lenger tidsintervall – kun kortvarige trender.

Tips: Bruk Google Trends ved høytidsdager eller spesielle anledninger som «Halloween», «Jul», «Påske», «Valentines' Day», «filmlanseringer» og så videre, for å se hva folk søker etter på disse dagene. På den måten kan man utvikle et nettsted basert på akkurat disse frasene det påfølgende året.

Filmtitler: Det vil selvfølgelig ofte være for sent å utvikle et nettsted basert på en filmtittel, når trenden allerede er hot. Da risikerer man at trenden er over før nettstedet er ferdig.

Til gjengjeld vil man se trender i søkefrasene rundt filmtittelen, og bruke dem på neste, store filmlansering. På den måten er man i forkant, og hvis man har valgt riktig, vil man kunne høste inn all internettrafikken når denne trenden blir hot.

Videre er relevant og godt lesestoff «SEO-verktøy fra Google».

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap