Tiden er inne for å skape noe nå

Circuit City

I hele verden, og spesielt i USA, sliter gigantiske bedrifter. Circuit City har gått på dunken, og retailgiganten Wal Mart melder om stor nedgang i omsetningen. Servicenæringen har store problemer der borte, fordi de fleste har blitt mer forsiktig med pengene sine (forenklet sagt, men det illustrerer poenget).

Folk som tidligere har oppgradert digitalkameraet sitt hver gang det kommer et med én megapiksel til, har rett og slett ikke råd til å følge etter lenger. Før var det stort sett bare profesjonelle fotogafer som hadde speilrelekskamera, i dag har 10 år gamle jentunger arvet det digitale til foreldrene sine, fordi de har oppgradert sitt. Dette er selvsagt galskap, og kan ikke fortsette på ubestemt tid.

Mennesker som tidligere brukte dagene på å stå måpende i rulletrappa på kjøpesenteret, eller drikke kaffélatté til 50 kroner koppen i vindusposten på Karl Johan, vil se seg om etter nytt og billigere tidsfordriv. Med dagens dekning på bredbandstilkobling, til gunstige priser, så har de det.

Det er tid for å skape

På grunn av alt dette, og den teknologiske utviklingen som har gjort det enkelt å starte noe eget på internett, har «gründerdavid» på gutterommet fått sjansen til å konkurrere med «franchiségoliat».

Det er altså på tide å skape noe – hva det vil bli lurt å drive med, er ikke enkelt å si, men her er noen «spådommer»:

Bedriftene vil knive mer om kundene, for å sikre videre drift fremover. De vil også bli nødt til å se etter nye, bedre og billigere annonseringsalternativer fremover, for å betale 130 000 kr for å ha en Toppboard på VG.no i én dag, blir rett og slett for dyrt i lengden.

Ved å drive «innholdsproduksjon» og nytte PPC-programmer som Google AdSense, Yahoo! Partner Search og Microsoft MSN, vil man kunne sikre seg en solid inntekt, dersom man finner riktig nisje og nytter gode {nøkkelord og søkefraser}.

Undertegnede har hatt gleden av å snakke med en svært suksessrik AdSense-utgiver. Vedkommende er i tjueårene og har drevet som internettenreprenør i cirka 6 år. Gjennom intervjuet med ham, kunne han fortelle at han hadde tjent $16,731.49 (117 100 NOK) siden forrige gang han fikk utbetaling (det skjer én gang per måned). Dette har han fått til med drøyt 587 000 sidevisninger som til sammen hadde generert 47 600 klikk (omlag 8% {CTR}).

Disse opplysningene ble bekreftet ved sending av skjermdump, men den kan ikke gjengis her, fordi det er imot Google AdSense sin policy å publisere bilder og innhold fra deres tjenester på internett.

Hvis du tviler på at opplysningene ovenfor representerer sannheten, så er skepsisen forstålig, men urasjonell og lite logisk. Husk at markedsføring er en enormt diger bransje med mange millioner årsverk på verdensbasis. Absolutt alle firmaer har behov for å markedsføre produktene sine gjennom annonsering.

Sir Alan Sugar

For de som kjenner til supergiganten Sir Alan Sugar fra realityserien The Apprentice UK, så sa han en gang:

– If any of you would ever make a fraction of the money I have pissed up the wall through marketing over the years you would be extremly successfull.

Selvsagt er innholdsproduksjon kun én av mange måter å tjene penger på, så du må selv finne ut hva du synes er moro og hvordan du kan gjøre det bra. Videre er engasjement og visjon ekstremt viktige stikkord her! Før du bestemmer om innholdsproduksjon er noe for deg, bør du lese hvordan en slik tilnærming fungerer i praksis ved å lese denne artikkelen om å drive en egen pengemaskin. Dessuten finner du mange tips og triks rundt skriverier myntet på internett i «forfatterskolen».

Hvis innholdsproduksjon er lite interessant, så er internettsalg en annen unik mulighet. Du trenger ikke egenkapital engang, for det er fullt mulig å selge varer på internett uten startkapital.

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap