AdSense-Utgiver som tjener masse penger

Dette er et intevju med en suksessrik AdSense-utgiver som tjener flere hundre tusen kroner i måneden på sine webprosjekter. Vedkommende ønsker å forholde seg anonym, fordi han ikke ønsker det han betegner som unødvendig fokus. Det respekterer vi, på tross av at det går på bekostning av intervjuets troverdighet.

Dog kan undertegnede bekrefte at alle opplysningene er sanne, fordi intervjuobjektet har dokumentert alle opplysningene. Han er i midten av tjueårene, amerikansk og har drevet på med søkemotoroptimalisering og webutvikling de siste åtte årene. Han driver flere bedrifter, og hvert firma eier inntil et dusin nettsider populert med Google AdSense reklame.

Intervjuet foregikk naturligvis på engelsk, men er omskrevet til norsk.

Webanalyse og idéer

Hvordan finner du idéer til prosjekter du ønsker å gjennomføre?
Åh, det finnes mange gode måter. For meg har verktøyene som omtales i artikkelen «Googles Beste SEO-Verktøy» og Wordtracker vært de mest essentielle kildene for å oppnå suksess. Men det er ikke bare webben som er en inspirasjonskilde. Jeg følger også med i blader og på TV for å finne trender sånn ellers. Det handler litt om å se at en trend er i anmars. Hvis du sikrer deg en god posisjon før det virkelig slår igjennom, så har du en suksess.
Hvordan estimerer du konkurransen for søkefrasene du ønsker å ranke på?
Rett til kjernen, ser jeg, hehe. Vel, de viktigste tingene jeg ser på, før jeg går igang med et prosjekt er hvor mye PR konkurrentene mine har. Videre sjekker jeg hvor mange backlinker de har i Google og Yahoo. Jeg undersøker også hvilken ankertekst disse backlinkene bruker, og PR på sidene der de kommer fra.
Og hva hvis konkurransen er høy?
Godt spørsmål. Hvis konkurransen om søkefransen jeg ønsker å ranke på er veldig høy, ser jeg heller etter mer spesifiserte nisjer, der konkurransen er lavere.
Ok, så du søkemotoroptimaliserer nettstedet ditt for mer spesifiserte søkefraser?
Nettopp – gi meg et nøkkelord!
Kaffe (engelsk: coffée).
Ok, kaffe er et bra nøkkelord, men det er mye konkurranse der. Derfor vil en førsteplass på det søket være rimelig uoppnåelig. Det jeg hadde gjort, var å undersøke mer spesifiserte søkefraser som:
  • Gavekurver med kaffe
  • Gavekurver med sløyfe og kaffe
  • Gavekurver med kaffe oslo
Poenget er at kaffe er et høyt betalende nøkkelord. Ved å optimalisere nettstedet for en lengre søkefrase, men samtidig ha med det viktige nøkkelordet kaffe, vil man få relevant trafikk, samtidig som man får godt betalte annonser på nettsidene, skjønner?

Intervjuet var lenger enn dette, og i neste del får vi høre hvordan han produserer mange nisjesider raskt og effektivt.

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap