Mytene om å tjene penger på internett

Drit lei av jobben? Drømmer du om en tilværelse preget av bedagelig tempo og ei lommebok som fylles automatisk opp fra et «tjen-penger-program» på internett? Da må du stoppe å lese umiddelbart, for ellers vil drømmen din bli knust!

Hver bidige dag spør mennesker over hele verden om hvordan de kan tjene penger på internett – de fleste med en idé om at å gjøre store penger på internett er lett som én lek. Det er dette vi skal ta opp her, og forhåpentligvis avkrefte en rekke myter forbundet med det å skape seg ei inntekt via internett.

Målet er at du som lurer på om det er mulig å tjene solide summer måned etter måned skal få svar. Likeledes vil du få vite hva som skal til, og viktigst av alt; hvilken feilinformasjon mange er et offer for. La oss begynne med det viktigste spørsmålet først:

Er det mulig å tjene penger på internett?

Mange penger

Svaret er ett stort og rungende: Ja. Det er fullt mulig å tjene astronomiske beløp på nettet, men som i alle andre bransjer finnes det en god del fallgruver. Eksempler på folk og foretak som har oppnådd suksess på web, finnes det mange av. Bare her på nettbladet er flere nevnt, og dem kan du lese om her:

  1. Del 1: Suksessrik AdSense-Utgiver
  2. Del 2: Produksjon av AdSense-baserte nisjesider
  3. Selg på nettet uten startkapital

Det begge disse to har til felles, er at de bruker et lite budsjett for å få mye fortjeneste. Bedre kjent som solid ROI – Return On Investment.

Men fremgangsmåtene de forestående eksemplene bruker, er langt fra de eneste måtene å tjene seg rik på nettet. Internett er så kostnadseffektivt, det vil si at det er så billig å starte og drive noe, at det er vanskelig å ikke få fortjeneste. Derfor er det også kun din kreativitet som setter grenser for hva du kan tjene penger på. Ja, og markedet da selvfølgelig :D

Hva slags myter og feilinformasjon finnes?

Myte 1:
Å tjene penger på internett er enkelt – man trenger bare å hoste opp 39.25 USD for et produkt, så renner pengene inn fra alle kanter, og du lever lykkelig i alle dine dager.
Myte 2:
Man kan tjene penger på internett uten kompetanse, kapital eller innsats.

La oss være litt realistiske her nå. Høres dette for godt ut til å være sant? Hvis, ja – hva sier vi om ting som høres for godt ut til å være sant? Nettopp – det som høres for godt ut til å være sant er som regel det. Så la oss ta en titt på hvorfor dette er myter, slik at du unngår å være en av dem som blir fattig på én, to, tre …

Tilbud, Etterspørsel og Deg

Det er «noe rart» med internett, for det ser ut til at folk tror at så snart man beveger seg fra den fysiske tilværelsen til den virtuelle, så opphører alle lover som gjelder business: Man trenger ikke å tilby noe spesielt – Man må ikke arbeide noe særlig – Man får en såkalt «gratis lunch». Dette er selvfølgeig helt feil.

Business er menneskers frivillige deltakelse i handel, og selvom det er en skjerm og ikke et kassaapparat mellom deg og kunden, så betyr ikke det at loven om tilbud og etterspørsel opphører å eksistere.

Så la oss igjen være helt realistiske: Hva er tilbud i denne kontektsen? Vel, det er tilbud av én vare, tjeneste eller informasjon, og det er dette du må levere. På nettet kan dette gjøres, for eksempel slik:

  1. Du kan drive med videoproduksjon og selge DVD-utgivelser.
  2. Du kan selge arbeidskraft, altså kompetansen din, fordi du er en god webdesigner, skribent, grafiker … Desto dyktigere du er, desto høyere pris kan du forlange for dine tjenester.
  3. Du kan gi bort (og tjene penger på annonser fra {affiliate}-programmer som er forbundet med innholdet), eller selge informasjon feks ved å skrive ei ebok.

Du må være seriøs, akkurat slik det er vanlig å være i alle andre deler av forretningsverdenen – online eller ikke. Hvis du ikke har motivasjonen, inspirasjonen eller idéene, så er det egentlig best å bare skrine hele greia først som sist. Man kommer absolutt ingen vei ved å ikke levere noe, for dersom man ikke leverer så uteblir kunder (eller lesere) og følgelig også inntektsgrunnlaget ditt.

Det største plusset med internett er, som tidligere nevnt, at man kan drive ekstremt kostnadseffektivt. Og det er éne og alene det som skiller den virtuelle forretningsverdenen fra den fysiske.

Grunnen til at det finnes produkter som lover gull og grønne skoger, er fordi det er lettlurte og grådige mennesker som biter på – akkurat slik vi kjenner det fra «pyramidespillene».

Men veien til braksuksess finnes, og latskapen kan dyrkes for dem som tilbyr noe ettertraktet og helautomatiserer store deler av ordre- og kundebehandlingsprosessen.

Hovedmoralen her er altså at alt står og faller på deg. Hva er det du kan tilby kjøpefysne eller læringsvillige mennesker? Hva er det du er best til? Finn ut dette, gjør undersøkelser og vær som sagt seriøs, så kan du bli én av de få som kan nyte hverdager fyllt til randen med frihet og muligheten til å drive med det du elsker.

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap