AdSense-fellene du må unngå, hvis du skal tjene penger

Vi skal her ta for oss AdSense-fellene mange går i, og dessverre taper både penger og retten til å nytte AdSense, på å bruke.

Vi begynner med å belyse Googles og webredaktørenes motivasjon.

Google og AdSense-utgivernes motivasjon

Både Google og AdSense-utgiverne har ett mål til felles – de vil tjene så mange penger som mulig. For Google innebærer dette at deres gode navn og rykte ikke blir vansiret av «uforsiktige» og grådige AdSense-utgivere, og som et resultat er det endel praksis Google forbyr i sin policy.

Webredaktører som er en del av programmet har likevel store muligheter til å tjene mange penger, men må altså unngå både «ulovligheter» og «fellene» som belyses her.

Måten Google AdSense avgjør hvilke annonser som skal vises, er svært viktig for å forstå hvorfor disse fellene er så viktige å unngå, så det bør du vite.

Ikke anbefalte og «ulovlige» AdSense strategier

Disse strategiene er effektive, men de strider dessverre mot AdSense' policy.

  • Annonser under misvisende overskrifter som «favorittnettsteder»
  • Bilder som later til å være relatert til annonsene i annonseenheten
  • Oppfordring til klikking

OBS: Ikke bruk noen av disse strategiene. Hvis man blir tatt for det, vil man miste muligheten til å være en AdSense-utgiver. Med dette ute av veien, går vi videre til lovlig, men destruktiv praksis blant AdSense-utgivere.

«Konkurrerende annonsefiltre»

Annonseringsprogrammet lar utgivere filtrere annonsører med annonseringsfilter. Det lar brukere filtrere ut annonser som går til bestemte {domene}r og spesifikke nettsider.

Denne funksjonen må man aldri ta i bruk, uten at det ligger en svært god grunn til hvorfor man velger å gjøre det. Grunnen er at man risikerer å filtrere ut godt aktiverende (annonser med høy {CTR}) og/eller høy {CPC}. Dermed kan man risikere å tape mye penger ved å utelukke annonsører fra sitt nettsted.

AdSense kvantum

Mange utgivere klager på lave inntekter, men bruker ikke maksimalt antall linkenheter og annonseenheter på nettstedene sine. Ikke bruker de søkefunksjonen som forer brukerne med annonser heller. Dette er et gigantisk feiltrinn.

Bruk maks antall link- og annonseenheter på alle dine nettsider. Hvis brukere synes det er slitsomt med alle annonsene, kan de alltids filtrere vekk reklame med nettleseren sin.

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap