Merkevarebygging og bedriften din

Profilering av firmaet ditt er ekstremt viktig, så sørg for at du vet hva du vil med firmaet ditt og hvordan du vil gjøre det, før du implementerer noen av disse markedsføringsteknikkene.

Rådene vil forhåpentligvis gi deg inspirasjon til å markedsføre bedriften din utenfor internett. Hvis du følger tipsene vil både du og firmaet ditt fremstå som mer troverdig. Troverdighet er ekstremt viktig, fordi tillit er selve grunnpillaren i næringslivet.

Hvis du ikke ønsker å lese alle profileringstipsene, men kun leter etter klær med firmalogo, så kan du se hvordan du lager klær med firmalogo i denne videoen.

Firmalogo på esker og emballasje

esker med logo

Hvis du pakker om og sender ting i esker, så er det uhyre smart å utnytte esken som et eget kommunikasjonsmedium.

Mange store bedrifter som lever av netthandel gjør dette, og to norske eksempler er bokkilden og netthandlen. Videre er det verdt å nevne at fra de overvektiges land, Amerika, så sender Amazon alt av varer i emballasje med firmalogo på.

Det er neppe mange som ikke har lagt merke til logoen på netthandelen, hvis de har vært på postkontoret og fått innsyn i hvor folk besøker fra. Slikt setter inntrykk!

For mange småbedrifter så er det nok for dyrt å kjøpe tilpassede esker i alle størrelser, men det finnes langt billigere alternativer! Du kan for eksempel gå for klistremerker!

Utnytt epostsignaturen

Det er smart å bruke signaturen i eposten til å skape bevissthet om deg og din bedrift. For å gjøre skikkelig inntrykk, kan det være lurt å bruke {HTML} i eposten, slik at du også kan inkludere logoen din som bildefil.

Men pass opp! Endel mennesker har problemer med å motta epost som inneholder HTML. Send derfor eposten som plain text og med HTML. Instillinger for å gjøre det, finner man i de vanligste epostklientene. Vi snakker ikke om å sende to eksemplarer, men om å send én epost i to formater.

Logo og slagord på alt av dokumenter

Implementasjon av logo og slagord på alt av bedriftsrelaterte dokumenter er veldig lurt, fordi det signaliserer profesjonalitet.

Feks vil fakturaer som ser mer profesjonelle ut oftere bli betalt, fordi kunder føler de handler med en seriøs aktør som vil følge opp kravet, dersom de ikke betaler for seg.

Trykking av fakturaark blir kanskje en stor kostnad for mange, og da kan et stempel gjøre susen. Et stempel er jo mye mer anvendelig også, siden du kan bruke det på absolutt alt!

Få gullnummer som er enkelt å huske

Selvfølgelig burde du ha et gullnummer som er enkelt å huske! I disse heldigitaliserte dager, er det nå engang slik at de færreste gidder å huske telefonnummer, men du burde likevel ikke undervurdere kraften av et telefonnummer som er lett å huske.

Folk legger merke til gullnummer. Ofte sier de: «Oi, det var et enkelt telefonnummer!» Du har gjort et inntrykk!

Dessuten kan du spinne videre på fascinasjonen vedkommende har for gullnummeret ditt, feks ved å fortelle hvordan du fikk tak i nummeret og hvor mye du betalte for det. Folk husker ofte slike historier.

Dessuten bygger du (også her) kredabilitet og tillit, fordi et gullnummer viser at du er opptatt av andres inntrykk av deg, og at det skal være enkelt å få tak i deg.

Prisene på gullnummer varierer selvfølgelig ut fra hva markedet er villig til å betale for dem, og hvor enkelt nummeret er. For priser kan det være lurt å sjekke gullnummerne på QXL.

Klær med firmalogo, telefonnummer og slagord

Ikke undervurder klær med firmalogo. Det er en grunn til at bedrifter betaler millioner av kroner for å få navnet sitt på idrettstrøyene!

Du er kanskje ingen sportsstjerne, men folk du omgås og handler med vil likevel legge merke til dette. Igjen signaliserer dette profesjonalitet, og det belønnes du for i det lange løp. For å illustrere hvor virkningsfullt klær med logo kan være, se følgende eksempel:

  1. Ola er tredve år gammel, og han og driver sitt eget snekkerfirma. Alle arbeidsklærne hans er fulle av bedriftslogoen og telefonnummeret hans. I tillegg har han både firmalogo og telefonnummer klistret på firmabilen.
  2. Knut er også tredve år gammel, og han driver også sitt eget snekkerfirma. Arbeidsklærne hans har verken bedriftslogo eller telefonnummer interessenter kan nå ham på.

Begge arbeider som underentreprenører for et stort firma. De leier seg ut for en timespris til firmaet. Videre er begge snekkerne like dyktige.

Hvem av disse to tror du vil ha størst sannsynlighet for å bli ringt opp først, dersom den store entreprenøren trenger én ekstra mann? Jeg tror Ole vil komme best ut.

Lag klær med firmalogo

Tips: For klær og antrekk med logo til din bedrift, er det smart å sjekke ut denne leverandøren av skreddersydde klær med trykk. Den er ekstremt brukervennlig, og lar deg velge alt fra farger til design selv. Nedenfor er en video, som viser deg hvordan du enkelt og greit kan designe klær med firmalogo.

Hent Flash Player for å se denne videosnutten.

Visittkort som oppfordrer til handling

Et visittkort som beskriver firmaets verdier og din funksjon i foretaket er heller ikke til å kimse av. Hvis bedriften din også har en egen nettbutikk, så burde selvsagt adressen til den være med! Disse kan du legge ved når folk bestiller stort av deg, eller dele ut i andre, passende situasjoner.

Hvis du er ekstra slu, så legger du ved et visittkort med informasjon som oppfordrer til handling.

Flere salg med smarte visittkort

En effektiv måte for å få flere salg, er å håndskrive en bonuskode som gir mottakeren 10% rabatt i nettbutikken din. En håndskreven beskjed på baksiden virker veldig personlig, og da føler kunden seg spesiell.

Du burde innlede beskjeden med fornavnet til personen, for vi legger merke til navnet vårt, når vi ser det står skrevet en plass.

Dessuten kan det være lurt å hefte visitkortet på et lite notat som gjør oppmerksom på bonuskoden, slik at du er sikker på at personen ikke overser den.

Undertegnede har prøvd teknikken ovenfor, og så mye som 74% av de som fikk bonuskode på visittkortet, brukte den. Det ga selvfølgelig større kundetilfredshet og mer omsetning i kassa ;D

Sjekk dette, hvis du vil ha egne, flotte og skreddersydde visittkort.

Tygg litt på disse idéene

Tygg litt på disse idéne, og sørg for å være konsis i alt du gjør. Det er best å sende de samme signalene gjennom alle medium, slik at de samsvarer med merkevarebyggingen din.

Vær selektiv – det er trangt om plassen

Vær obs på at jo flere opplysninger du forsøker å gjøre folk oppmerksom på, desto færre legger de spesielt merke til. Rema1000 har ideologien «det enkleste er ofte det beste», og slik er det lurt å tenke, også i dette henseende.

Her investerer du i markedsføring av firmaet ditt

  1. Dette er en bra leverandør av skreddersydde visittkort, stempler, flygeblad, konvolutter, brevpapir og så videre.
  2. For individualiserte klær til din bedrift, er det smart å sjekke ut denne leverandøren av klær med trykk

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap