SEO tips for Your site on the web / Nettstedet ditt

SEO tipsene for Your site on the web / Nettstedet ditt er del 2 i gjennomgangen av SEO tips for Google Webmaster Tools.

Top search queries / Toppsøk

Top search queries gir deg svært verdifulle data, og det er ekstremt viktig å vite hvordan du kan bruke disse. Grensesnittet viser deg to tabeller.

  • Impressions / Visninger
    Hvilke søkeord som er mest søkt og hvilken plassering du har i dette søket
  • Clickthrough / Klikktrafikk
    Hvilke søkeord som gir mest trafikk til nettstedet ditt

Hvordan bruke Top search queries / Toppsøk

La oss si at ei søkefrase under impressions viser seg å stå for 20% av alle søk hvor siden din dukker opp. Dette betyr at av alle søkefraser hvor du dukker opp, står denne viktige frasen for hele 20 prosent av søkene. Er du med?

Hvis den samme søkefrasen ikke finnes igjen under tabellen over clickthrough, så betyr det at folk som søker denne frasen sjelden (eller aldri) klikker seg inn på siden din. Her mister du potensielt mye trafikk til siden din, fordi folk ikke finner deg relevant nok.

Løsning: Løsningen blir derfor å revidere <title>-taggen din, slik at den fremstår som mer appellerende. Et smart trekk er å selv gjøre et søk på frasen for å se hva de andre bruker og gjøre din bedre. Siden all trafikken på dette søket ikke kommer til deg, så går den definitivt til noen av de andre i søkeresultatene!

Hvis du ikke vet hvordan <title>-taggen og dine resultater i Google hører sammen, så anbefales det at du leser om bruk av title, h1 og meta for søkemotoroptimalisering.

Links to your site / Koblinger til nettstedet

Under Links to your site finner du informasjon om hvem som linker til deg, hvilke websider de linker til og hva slags ankertekst de bruker.

Hvordan bruke Links to your site / Koblinger til nettstedet

Hvis folk bruker ankertekst som klikk her, se på dette eller les mer, så lønner det seg å ta kontakt med redaktørene som linker til deg, for å spørre om de vil endre ankerteksten, slik at den blir mer SEO-vennlig.

Det er nemlig slik at ankertekst i linker er viktig for søkemotoroptimalisering.

Keywords / Søkeord

Under Keywords får du opp ei liste over de mest brukte søkeordene på ditt nettsted.

Hvordan bruke Keywords / Søkeord

Hvis det er slik at de søkeordene du forsøker å ranke på ikke er til stede i listen, eller at andre, mindre betydningsfulle ord, er der, så blir løsningen:

  1. Se gjennom innhold som inneholder de ubetydelige ordene og endre dem til ord som har mer relevans
  2. Oppdatere siden med nytt innhold som inneholder søkeordene du ønsker å ranke på

Internal links / Interne koblinger

Under Internal links ser du hvilke nettsider som har mest interne linker. Å linke internt er særlig viktig, fordi det viser sammenhenger samtidig som du distribuerer Google PageRank. Dessuten gjør intern linking nettstedet ditt mer brukervennlig, fordi folk kan lese mer om det som interesserer akkurat dem.

Hvordan bruke Internal links / Interne koblinger

Hvis du har ei nettside på nettstedet som du mener er viktig, mens den har få interne koblinger, så vil det bety at søkemotorene ikke ser på siden som særlig viktig i forhold til de andre nettsidene. Dette gjør selvfølgelig at den får mindre presidens i forhold til de andre sidene på nettstedet ditt og som et resultat rangerer dårligere i søkemotorene.

Subscriber stats / Abonnentstatistikk

Hvis du sender RSS, Atom eller et annet feed fra nettstedet ditt, vil antall abonnenter som følger oppdateringer av nettstedet ditt dukke opp her. Husk at Google ikke har mulighet for å avgjøre hvem som følger nettstedet fra tjenester der de ikke har mulighet til å se statistikk, feks Live bookmarks i nettleseren. Statistikken du får opp her er derfor kun et estimat.

Hvordan bruke Subscriber stats / Abonnentstatistikk

Hvis du har abonnenter, kan du forøvrig bruke feedet som et sitemap. Hvis du ikke har abonnenter, men ønsker å bruke feedet som sitemap, så lønner det seg å få seg en Google Reader-konto, abonnere på ditt eget feed, og få tilgang til funksjonen på den måten.

Det er også uvisst hvorvidt antall abonnenter har noe å si for rangeringen i søkemotorene. Som webredaktør for flere prosjekter, sier min erfaring at den ikke teller noe. Å drive massive kampanjer for å få folk til å abonnere kan derfor vise seg å være en feilallokering av ressurser.

SEO Tips for Google Webmaster Tools, del 3

Du har nå lest SEO tips for Google Webmaster Tools del 2. Del 3 er: SEO tips for Diagnostics / Feilsøking

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap