SEO tips for Site configuration / Konfigurasjon av nettsted

SEO tips for Site Configuration / Konfigurasjon av nettsted er en del av en større gjennomgang av SEO tips for Google Webmaster Tools.

Sitemaps / Nettkart

Sitemaps er kort forklart en teknologi som lar deg si ifra til søkemotorene hvilke sider du har på nettstedet. Under sitemaps ser du hvilke sitemaps du har sendt inn, hvor mange URLer det er i dem og hvor mange av dem som er indeksert.

Hvordan bruke Sitemaps / Nettkart

Sitemaps, eller på norsk nettkart, er omtalt flere ganger tidligere på nettbladet. I guiden send inn sitemap til Google, Yahoo og MSN, finner du viktig informasjon om hva sitemaps er og hvorfor du bør ta deg tid til å bruke dem. Du finner også en kort og konsis innføring i hvorfor sitemaps er viktig her.

Dersom antall innsendte URL-er er lavere enn antall indekserte URL-er, så betyr det ikke nødvendigvis at noe er galt. Å sende inn et sitemap er ikke synonymt med at alle websider på websiden indekseres.

Crawler Access / Søkerobot-tilgang

Her finner du metoder for å sperre søkerobotene fra å indeksere innhold ved å lage filen robots.txt. I tillegg kan du fjerne uønskede URL-er fra Googles indeks. Du får også opp informasjon om hvordan Google forholder seg til din robots.txt-fil.

Sitelinks / Nettstedkoblinger

Site Links

Sitelinks, som du ser på bildet ovenfor, er linker Google finner automatisk. Det er imidlertid ikke alle nettsteder som får slike sitelinks.

Hvordan bruke Sitelinks / Nettstedkoblinger

Hvis ditt nettsted har nettstedkoblinger, kan du velge hvilke du ikke vil vise i de organiske søkeresultatene. Ved å velge hvilke sitelinks som ikke skal vises, kan du altså bestemme hvilke som skal være synlige. En tommelfingerregel er å vise de som er mest nyttige for brukerne dine, og hvis du har en søkeordstrategi, la søkeordene stå som sitelinks.

Settings / Innstillinger

Lar deg definere Geographic target (Geografisk mål), Preferred domain (Ønsket domene) og Crawl rate (Gjennomsøkingsfrekvens).

Hvordan bruke Settings / Innstillinger

Under settings kan du velge geografisk mål (Geographic target). Hvis du har et .com-{domene}, men innholdet er myntet på norske nettbrukere, så bør du angi dette her. Hvis du har et landspesifikt TLD (Top Level Domain) som feks .no, så har ikke innstillingene noe å si.

Videre kan du bestemme om Google skal vise med eller uten www i søkeresultatene. Avhengig av om du har valgt å bruke www eller ikke, så må du være klar over at Google ser på

  1. http://domene.com
  2. http://www.domene.com

som to forskjellige nettsteder! Hvis du har det samme innholdet på begge adressene, burde du enten fjerne www, eller redirecte 1 til 2 (med 301 redirect).

Hvis du ikke har valgt enda, så kan det være ekstremt nyttig å lese litt mer om SEO for domene og URL, før du bestemmer deg for å gå for nummer 1 eller 2.


SEO Tips for Google Webmaster Tools, del 2

Du har nå lest SEO tips for Google Webmaster Tools del 1. Del 2 er: SEO tips for Your site on the web / Nettstedet ditt

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap