SEO utenfor nettstedet

Mange som lager innhold, fokuserer ikke nok på å markedsføre seg. Her er noe av det du kan gjøre for å markedsføre prosjektet ditt på nettet. En tommelfingerregel er at jo flere eksterne ressurser som linker til ditt innhold, desto bedre er det med hensyn på SEO.

Teknikkene her virker både direkte og indirekte på dine resultater i søkemotorene, og tar for seg ting du kan gjøre eksternt for å forbedre dem.

Søkemotoroptimalisering utenfor nettstedet

 1. Delta i diskusjonsfora
 2. Bruk kommentarfeltene hos andre
 3. Registrer nettstedet i kataloger
 4. Gi bort artikler med linker til eget innhold
 5. Bruk sosiale medier
 6. Bruk videokanaler
 1. Delta i diskusjonsfora

Ved å delta i diskusjonsforum, kan du gjøre deg synlig ved å ha link til nettstedet ditt i signaturen på foraet. Videre kan det hende folk spør om noe du har skrevet om, og da oppfattes det ikke som spam å linke til eget innhold.

Det går selvfølgelig en tynn linje mellom hva som er spam og hva som ikke er det, så trå varsomt, når du markedsfører deg på forum.

 1. Bruk kommentarfeltene hos andre

De fleste kommentarfeltene i diverse blogger og gjestebøker legger automatisk på attributten rel="nofollow". Dette signaliserer at linken ikke skal telles som en stemme (av søkemotorene).

På tross av dette har linken verdi, fordi folk vil bli gjort oppmerksom på deg, og muligens linke til deg i en annen artikkel, dersom innholdet ditt er bra og relevant for deres leserskare.

 1. Registrer nettstedet i kataloger

Vær obs på at du ikke registrerer deg i useriøse kataloger, for det kan skade mer enn det gavner. De største og beste gratiskatalogene er

 • dmoz.org
 • Startsidens katalogtjeneste
 • Kvasirs katalogtjeneste

Det er også viktig å merke seg at det finnes firmaer som prøver å selge katalogoppføringer, såkalte kataloghaier. De kjennetegnes ofte ved at de tilbyr gull og grønne skoger, leverer null verdi og tar seg klekkelig betalt. Her er et par gode artikler om kataloghaier:

 • Pass deg for Nettkatalogen.no og andre kataloghaier
 • Kataloger er dårlig deal
 1. Gi bort artikler med linker til eget innhold

Skriv kvalitetsinnhold med linker tilbake til egne (og evt. andre relevante ressurser), og gi dem bort til tredjepart.

Få en oversikt over folk som opererer i samme nisje som deg, og hør om de er villige til å inngå samarbeid. Feks ved å publisere artikler som er relevant for deres lesere, som linker til ditt webprosjekt (som også er relevant for dem).

Her på nettbladet kan du publisere artikler med linker, såfremt de er gode og relevante for det dette prosjektet handler om. Et annet, norsk prosjekt som lar deg skrive om et bredt spekter av emner er forøvrig webartikler.

Dersom du skriver på engelsk, så er Ezine Articles et godt sted å begynne.

 1. Bruk sosiale medier

Sosiale medier som Kudos, Twitter, Twingly, Facebook og Digg er også gode markedsføringsressurser på internett. For å få en universal deleknapp på ditt innhold, bør du sjekke ut AddThis.

For å sende inn nytt innhold til én rekke sosiale nettverk raskt og effektivt, se social bookmarking med SocialMarker. (SocialMarker er et effektivt favoriseringsverktøy).

 1. Bruk videokanaler

Hvis du lager video, og har et stort webhotell med mye plass, så er det lurt å hoste (lagre) egne videoer (av høy kvalitet) på eget webhotell. For avspilling av video på websider, kan du bruke JW FLV Media Player.

Videre markedsfører du høykvalitetsvideoene på nettstedet ditt, via videoer av lavere kvalitet på sider som Vimeo og Youtube. Dessverre putter disse rel="nofollow" på dine {backlink}er, men de er likevel nyttige for å dra trafikk til websidene dine.

Del denne artikkelen

 • Facebook
 • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap