Hva er SEO?

SEO er en forkortelse for det engelske uttrykket Search Engine Optimization som på norsk betyr søkemotoroptimalisering.

Det var kanskje ikke så mye å bli klokere av, men kort forklart så handler SEO om å optimalisere nettsidene mot søkemotorene, slik at de som søker etter det du tilbyr på nettstedet ditt, finner deg.

Denne artikkelen kommer ikke til å forklare deg hva du må gjøre for å optimalisere nettstedet ditt mot søkemotorene, men gir deg heller en forklaring på hvordan søkemotorer fungerer og hvorfor SEO er så utrolig viktig.

I eksemplets ånd, så forestiller vi oss det fiktive nettstedet snurrebasser.no. På snurrebasser.no er det artikler og informasjon om forskjellige snurrebasser. Personen som driver siden, ønsker å tjene penger på å skrive om sin noe merkverdige interesse. Han vil også komme i kontakt med andre snurrebassentusiaster.

Gjennom et google-søk på «snurrebasser», får vi opp følgende resultater:

google-søk på snurrebasser

Vi ser ikke noe til nettstedet snurrebasser.no i de to første reslutatene, og webredaktøren har ikke gjort god nok jobb til å nå til topps i Googles indeks.

Googles indeks, er rett og slett informasjonen Google har om nettsider på internett. Måten de samler inn denne informasjonen på, er ved at såkalte spidere også kalt crawlere eller roboter surfer rundt på internett og lagrer informasjon om alt de kommer over.

Dernest går alle data gjennom en algoritme (et program) som har til formål å katalogisere og rangere informasjonen med hensyn på søkefraser og ord. Dette gjøres for å levere de mest relevante søkeresultatene til de som bruker søkemotorer for å finne relevant informasjon.

Dermed sier det seg selv at SEO er viktig, fordi du gjennom å gjøre en god jobb på dette feltet, vil få besøk av folk som er interesserte i det du tilbyr.

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap