Affiliate

Blar vi opp ordet «affiliate» i ei engelsk–norsk ordbok, ser vi at det er en tilslutning til noe. Dette er en korrekt fremstilling av hva det innebærer å være en affiliate. Norske bedrifter pleier også å bruke partner eller partnerprogrammer om sine affiliateprosjekter.

Vi hører ofte ordet affiliate markedsføring i forbindelse med å være en affiliate. Det er fordi en affiliate markedsfører tredjeparts produkter og tjenester, som regel, mot provisjon av salgssummen.

Det finnes også to norske affiliateprogrammer, henholdsvis Tradedoubler og EuroAds. Disse to selskapene har en portefølje av norske bedrifter, og ved å være medlem av nettverkene deres, har du mulighet til å selge og promotere selskapene mot provisjon for salgene du genererer.

Foretak som driver egen nettbutikk kan forøvrig bruke selskaper som de to ovenfor som sin affiliate. Da er det Tradedoubler og EuroAds som markedsfører foretakets produkter og tjenester via annonseringspartnerne sine.

Som affiliate er man altså ikke selger per definisjon, og dermed er man ikke underlagt regelverk som forbrukerkjøpsloven. Dette gir en affiliate mindre ansvar ovenfor kjøperne.

For en oversikt over alt innhold, se sitemap