Bli god på karaktergivning og få flere kunder

Karaktergivning er ekstremt viktig. På auksjonstjenester som QXL og GiBud har du mulighet til å gi karakterer på handlene dine. Men dessverre undervurderer mange selgere hvilket potensiale som ligger i å bruke dem riktig. Hvordan og hvorfor du bør gjøre deg flid med karaktergivningen, skal vi se på her.

Karakteren betyr mye for mange

Folk flest elsker å få en positiv karakter. Mange mennesker sparer til og med på dem! Dessuten har du mulighet til å sette skikkelig spiss på kjøperopplevelsen og kundebehandlingen. Klarer du det, vil du få lojale kunder som handler med deg flere ganger. For å vise kunden at du er opptatt av kundeservice og hurtighet, går den første loven for karaktergivning slik:

Gi alltid karakter umiddelbart etter du har mottatt betaling for varen.

Andre teknikker for å vise kunden at hurtig ordrebehandling og service er viktig for deg, er beskrevet nærmere i salgsgangen og kundene dine.

Karakterenes innhold er viktig

Karakterens innhold er så viktig at du må bruke tid på å gjøre det skikkelig. Dessverre ser det ut til at mange av de store selgerne på QXL ikke forstår hvilket verktøy karakterene er. Mange selgere bruker nemlig ferdigskrevne og upersonlige karakterer de gir til alle som kjøper noe av dem.

Kjedelige og upersonlige karakterer

Ovenfor ser vi tre eksempler på hvordan du ikke skal gi karakterer.

En karakter skal inneholde:

 • Fornavnet til kjøperen
 • Betalingsmetode
 • Varetype
 • {Domene}t til nettbutikken din

I tillegg skal karakterene du gir være unike, fordi det ikke skal være mulig for selgeren å se at du bare pøser ut identiske karakterer til alle som kjøper noe av deg. Da føler de seg ikke spesielle.

Du lager unike karakterer ved å bruke de fire punktene ovenfor i tillegg til å veksle ordvalget for hver handel. Et eksempel på en god karakter kan gå i denne duren:

Hei, Ole. Tusen hjertlig takk for kjemperask betaling via Paypal. Jeg håper du blir kjempefornøyd med den slitesterke fiskestanga du kjøpte av meg. Henrik, FiskeSjappa.no

Grunner til at dette er en god karakter:

 1. Vi innleder med fornavn for å gjøre karakteren unik og hyggelig
 2. Vi takker kunden for rask betaling
 3. Vi opplyser til alle at vi aksepterer Paypal
 4. Vi frister folk med slitesterk fiskestang
 5. Vi reklamerer for nettbutikken vår

Ved å gi en hyggelig og personlig karakter, skjer det ofte at du får det tilbake også. Veldig positive karakterer gjør at folk som ser dine auksjoner får et veldig godt inntrykk av deg, og følgelig får lyst til å handle med deg. Dessuten kan du bruke de beste karakterene du får i auksjonsteksten din.

Del denne artikkelen

 • Facebook
 • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap