Finn.no – CSS og ALT-kode «hack»

På Finn.no har er det liten frihet til å forme artikler etter eget ønske. I denne artikkelen belyses en «hack» som åpner for mer frihet. Metoden omgår finn.no's filter og dermed kan man bruke {CSS} til designmessige forhold og bruke ALT-koder for å sette opp lister.

HTML og CSS på Finn.no

Finn.no er svært strenge på hvilke {HTML}-tagger som tillates. De eneste HTML-taggene de stiller til disposisjon er: <em>, <i>, <b>, <strong> og <u>. Med disse taggene er det mulig å lage kursiv tekst, tykk skrift og understreket tekst.

Det er dog umulig å bestemme farger og så videre, og det er her CSS kommer inn i bildet. Nedenfor vises resultatet av en finn-annonse der CSS, HTML og nettbladets «finnhack» er brukt.

CSS i Finn.no annonse med hack

Koden som produserer annonsen ovenfor, kan kopieres her:

OBS: Koden ovenfor må redigeres. Adressene til bildene er ikke inkludert i koden.

Dersom det er ønskelig å bruke bilder i annonsene må du ha eget {webhotell} der du kan lagre bildene. Du må aldri publisere finn-annonser med bilder i CSS-koden, fordi alle annonser gjennomgår en godkjenningsprosess. Hvis annonsen din inneholder bilder, vil de ikke godkjenne annonsen din og muligens stoppe denne hacken fra å fungere.

«FinnHack» for bruk av CSS forklart:

Her er et eksempel på hvordan man kan utforme HTML og CSS på finn.no:

  1. <b><u style=font-size:2em;>Test av «FinnHack»<b><u>
  2. <b style=color:red;>Her skriver vi med rød tekst.</b>
  3. <b style=color:blue;font-weight:normal>Blå tekst - ikke i tykk type</b>

Legg merke til at vi ikke bruker style="font-size: 2em;", men style=font-size:2em; – det er dette som er kjernen i «hacket». De to reglene som gjelder er:

  1. Ikke bruk dobbelt eller enkelt anførselstegn i HTML koden
  2. Ikke bruk mellomrom i mellom de forskjellige innstillingene

Punkt #2 viser at man ikke må bruke mellomrom mellom color:blue; og font-weight:normal;. Ved bruk av mellomrom vil ikke trikset fungere. Nå over til lister.

ALT-koder tillater lister på Finn.no

På Finn.no kan man ikke bruke {lister i HTML} – men det finnes et «hack» for å få til dette også. Nummererte lister er selvfølgelig ikke noe problem, for de lager man enkelt ved å skrive nummeret først. Men det blir straks verre dersom man vil sette opp ei punktliste. Løsningen er å bruke en ALT-kode.

  1. Trykk og hold inne enten «Alt» eller «Alt Gr»
  2. På numpadden trykker du samtidig inn: «7»
  3. Slipp «Alt» eller «Alt Gr»

Resultatet av dette blir: •
– og det blir nå en smal sak å lage ei punktliste.

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap