Finne nisjer og idéer

I en tidligere artikkel så vi hvordan vi kunne tjene penger ved å rette oss mot en spesifik nisje med {nøkkelord og søkefraser}. Nå skal vi se hvordan vi kan gjøre en undersøkelse på nisjer og søkefraser, slik at vi unngår å starte et prosjekt som ikke er bærekraftig.

Det er gitt at du allerede har forstått kraften i nisjer og søkefraser, før du går igang med dette. Her søker vi å finne flere idéer og danne et grunnlag for hva vi vil undersøke ytterligere. Dette er en veldig viktig ting å gjøre forut for innholdsproduksjon og konseptbygging.

Finn ei nisje du ønsker å henvende deg til

Kategoriene på Amazon

Du kommer ikke langt uten å gjøre et solid forarbeid. Hvis du ønsker å starte ei nisje, for eksempel innenfor interiør, så er det plenty av steder å hente inspirasjon og idéer fra på internett.

La oss ta steget til en gigantisk ressurs for inspirasjon og idéer på nettet, nemlig Amazon.com.

Til høyre ser du navigasjonsmenyen deres. Jeg har valgt Hjem og hage, og under den, ser vi flere underkategorier, eller som jeg liker å kalle dem; undernisjer. Siden vårt eksempel dreier seg om interiør, vil vi se nærmere på kategorien møbler og dekor, eller på engelsk; furniture and décor.

Grunnen til at Amazon er en god ressurs sier seg egentlig selv, men vi kan understreke det likevel. Denne bedriften har eksistert i en årrekke, og de vet akkurat hva kundene vil ha og hvordan de skal markedsføre det til dem. Bak alt dette, ligger det mye analyse og data.

Uansett, ved å velge denne kategorien, åpenbarer det seg noe meget interessant. Vi får opp en drøss av kategorier over alle verdens relevante kategorier!

Nisjer

Her er det vel strengt tatt bare en ting å si: WOW! Heretter kaller vi bare Amazon for idébanken.

Brainstorming av nisjeidéer

Vi tar nå et skritt tilbake, og setter oss ned for å tenke litt. Hva kan vi rette oss mot for å få størst mulig publikum, mest mulig å skrive om og samtidig være målrettet nok? Noen tankebobler kommer til syne her.

Brainstorming på tankekart

Hmmmm… Hva er det som tilfredstiller disse kravene? Hva med hjemmekontor? Ja, det var lurt. Det tilfredstiller jo:


Interiør

 1. Maling
 2. Gardiner
 3. Persienner
 4. Belysning
  • Takbelysning
  • Skrivebordsbelysning
 1. Møbler
  • Skrivebord
  • Kontorstol
  • Hyller
  • Tavle
 1. Kontorutstyr
  • Søppelbøtte
  • Ringpermer
  • Faksmaskin
 1. Datamaskin
 2. Skriver
 3. Skanner

Og slik forsetter listen nesten i det uendelige. Dessuten er hjemmekontor noe begge kjønn kan tenke seg, og dermed har du doblet publikumspotensialet. Videre er hjemmekontor rimelig tidløst, for du vil skrive tidløst, siden det lønner seg.

Til alle disse tingene, kan du bruke idébanken for mer inspirasjon. Det er mildt sagt ikke rent lite å skrive om her, så det er bare å ta pennen fatt.

Ett idétips til

Hos idébanken har de også magasiner (blader). Der kan du finne hvilke magasiner som er hotte og dermed de største markedene. Videre kan du kjøpe norske og utenlandske blader hos Narvesen og hente mer inspirasjon og informasjon der. Uante muligheter, uante muligheter. :)

Del denne artikkelen

 • Facebook
 • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap