Skjul IP-adresse og surf anonymt

Vi er ikke anonyme når vi surfer på internett. Vi sitter nemlig bak en IP-adresse, og denne kan og blir logget av mange. Videre kan IP-en spores tilbake til oss, og dermed er vår identitet avslørt. De fleste av oss liker å ha et privatliv, og er ikke interessert i at andre kan overvåke oss. Derfor ønsker vi anonymitet på når vi surfer på nettet, men hvordan kan man skjule IP og surfe anonymt?

Det finnes mange måter å surfe anonymt på. Feks kan du bruke et såkalt BNC (Shell) og lage en tunnel med SSH. Det er kanskje en smule komplisert løsning for de fleste av oss, dessuten koster det litt penger for et kvalitets-shell.

Så, finnes det en gratis måte du kan bruke, for å skjule din IP adresse og surfe anonymt? Absolutt, og det er det du lærer i denne guiden.

Surfe anonymt

Men først er det viktig å poengtere hva gratis anonymitet koster, for det har sin pris.

Å skjule IPen er noe mange ønsker, derfor blir gratisløsninger ofte sterkt (over)belastet, som i sin tur fører til treg responstid og lav fart. Derfor er det bedre å kjøpe seg et shell og lage tunnel, dersom du vil ha nettanonymitet med rask fart og kjapp responstid.

I motsetning passer denne tutorialen for deg som kun vil surfe anonymt i spesielle tilfeller og korte perioder, gitt at du ikke bryr deg om tregt nett da, selvfølgelig.

Slik skjuler du IP-adresse og surfer anonymt

Vi snakker om Tor, en løsning hvor du kobles til et nettverk av ekstremt mange datamaskiner, og de forskjellige PCene deler sin IP med deg. Det fører til at du surfer med andres IP, og, dersom du vil det, surfer andre med din. Dog byttes IP-adressene hele tiden, så én enkeltperson sitter aldri med din IP-adresse over lang tid, ei heller du med noen andres nettidentitet.

På skjemaet nedenfor ser du hvordan IPen skjules, ved at nettrafikken går gjennom et cluster av forskjellige datamaskiner.

Skjul IP

Det finnes flere måter å bruke Tor på, men den mest brukervennlige er å laste ned Tor Browser Bundle. Tor Browser Bundle lar deg bytte IP og både surfe og chatte anonymt. Programvaren kommer også med en egen Firefox Browser (Firefox nettleser på norsk). Dermed kan du bruke den nettleseren du har installert og surfe raskt på din vanlige IP, samtidig som du bruker nettleseren som følger med Tor når du ønsker å bytte IP. Smart, eller hva?

Her er nedlastningssiden for Tor Browser Bundle og Tor IM Browser Bundle, velg den pakken du ønsker, enten med eller uten IM ( anynoym chat-funksjon).

Programmet krever ikke installasjon. Programvarepakkene er komprimert, men selvoppakkende. Det betyr at du bare laster den ned, starter den, velger hvor du vil pakke ut programmene til, og deretter starter programmet fra plassen du pakket opp til. Ingenting installeres på dataen din, for alt kjører uten installasjon.

Sjekk min IP for å se om du har byttet IP

Min IP

Etter at du har startet nettleseren ved å dobbeltklikke på fila Start Tor Browser.exe, kan du gå til min IP, Min IP finner din IP-adresse og ditt hostname, og viser deg det.

Hvis du har fått en ny IP, betyr det at du har skjult IP-adressen din, så da er det bare å legge ut og surfe anonymt av all hjertens lyst! :)

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap