Registrere domene og webhotell

Denne guiden tar for seg registrering av domene og webhotell, og er ment for nybegynnere. Hvis du er nybegynner og ikke har gjort det enda, så anbefales det sterkt at du leser tre gode råd for valg av domenenavn først.

Du kan selvsagt bruke hvilken som helst hostingleverandør (firma som selger {webhotell} og {domene}navn), men i eksemplets ånd, skal vi bruke det velkjente selskapet og anbefalte webhotellet Bluehost. De har drevet med webhotell siden 1996 og kan sine saker.

Guiden er utformet i to deler; først registrerer du domene og webhotell, deretter logger du inn i det prisbelønnede kontrollpanelet cPanel, for å opprette en database. En database er kort forklart et sted hvor informasjon lagres, så følg hele guiden for å være sikker på at du har gjort alt klart for å opprette din egen side eller blogg på internett.

Domene og webhotell fra Bluehost, koster bare 290 kroner per år, dersom du binder deg for 2 år, og 330 kroner dersom du går for ett år. Med andre ord et røverkjøp.

Slik får du domene og webhotell

  1. Klikk her for å gå til Bluehost (åpnes i ny fane/vindu)

Klikk her for å gå til bluehost og følge anvisningene i videoen, eller les guiden under videoen.

Klikk her, hvis du har fulgt anvisningene i videoen og er klar for å opprette database (del 2).

  1. Klikk på knappen «Sign Up Now» inne på siden

Du vil da få anledning til å velge om du vil få med et gratis domene, eller om du vil benytte et eksisterende. Hvis du vil ha et ferskt domene, skriver du inn dette i boksen til venstre, og ser om det er ledig.

  1. Skriv inn ønsket domenenavn, velg suffix og klikk «next»

Hvis det er ledig, vil du komme videre, hvis ikke må du endre domenet til du finner et som er ledig. Husk at valg av domene er en av de viktigste beslutningene du gjør, når du skal etablere deg på internett.

Merk: Kun bedrifter og organisasjoner har mulighet for å registrere no-domene. Du må derfor velge en annen «suffix».

  1. Fyll inn personlige opplysninger, velg betalingsplan og betal

Punkt 4 er selvforklarende, men et par ting er likevel verdt å nevne: Du må ta stilling til om du vil forskuddsbetale for 12 eller 24 måneder – fordelen ved å velge 24 måneder er at man får webhotell for $3.95 per måned, $47.4 per år (bare 290 kroner per år). Velger du 12 måneder, så blir prisen $4.95 per måned, eller cirka 330 kroner per år for både webhotell og domene – en lav pris i forhold til hva man får.

Litt lenger ned på siden får du tilbud om «SiteLock Domain Security», «Site Backup Pro» og «Domain Whois Privacy». Disse trenger du ikke, så her kan du fjerne haken. Hvis du ønsker et anonymt domene, må du imidlgertid huke av for «Domain Whois Privacy». Dette vil gjøre det umulig å foreta et såkalt whois-søk for å finne ut hvem som eier et gitt domenenavn.

Til slutt må du velge betalingsmetode, og du kan velge mellom de største og tryggeste betalingsformidlerne som VISA, MasterCard, American Express og Paypal. Hvis du lykkes her, så vil domene registreres og webhotell opprettes. Denne prosessen kan ta inntil 15 minutter.

  1. Domene og webhotell er registrert, sett passord

Domene og webhotell er nå registrert, og du vil få en epost fra Bluehost som bekrefter dette. Du skal nå sette et passord som brukes for å logge inn i kontrollpanelet. For å gjøre dette, klikk «Create your password» i den grønne ruten du ser i ruten. Du får da mulighet til å opprette passord og sette en pinkode for ytterligere sikkerhet. Skriv ned disse på papir, siden du vil trenge dem senere for å få tilgang til kontrollpanelet.

Etter at du har satt passordet, bør du vente fra 3-15 minutter, før du logger inn i kontrollpanelet hos Bluehost for å gjøre neste trinn, nemlig å opprette en database.

Opprette MySQL database på webhotellet

Her oppretter vi en database, slik at du har en plass å lagre informasjon. Følg videoen nedenfor for å gjøre dette.

Du har nå registrert domene, opprettet et webhotell og laget en database, så nå er alt klart for å sette opp en egen webside. Her lærer du å laste ned og bruke FTP.

Bluehost har kommet godt ut i tester av webhotell. Men hvis du likevel av en eller annen grunn ikke ønsker å bruke dem, så finner du en samling av webhotell, informasjon om dem og sammenligning av pris for webhotell her. Der finner du tester kunder har skrevet om webhotell fra mange webhoster.

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap