Skriv tidløst, det lønner seg

Hvis du går med planer om å tjene penger på innholdsproduksjon, så er dette meget viktig og svært relevant for deg. Hva å skrive tidløst er, og hvorfor det lønner seg, vil bli krystallklart for deg, etter at du har lest dette.

Tidsrelevant VS tidløs

Ok, først ut er tidsrelevant. Tidsrelevant er det motsatte av tidløst. En artikkel i VG er som oftest tidsrelevant, fordi den representerer en nyhet. Altså vil tidsrelevante artikler ha størst tilstrømning av lesere i tidsintervallet mens den er relevant. Vi drar frem bellkurven fra artikkelen om viral markedsføring for å illustrere dette konseptet:

bellkurven

Nyhetsartikler har altså flest lesere like etter den er publisert, og går så over til å bli irrelevant med tiden. Som følger får den færre og færre lesere.

Tidløse artikler

I motsetning til tidsrelevante publikasjoner, så er tidløse mer lønnsomme. Det er fordi de blir mer og mer lest, på tross av at de blir eldre og eldre. La oss se hvordan dette fungerer ved en grafisk fremstilling.

graf som stiger ved 1, 2 og 3 etter lansering

Ok, så her har vi en graf som stiger brått etter lansering (1), deretter minker den litt (2) for så å fortsette oppover (3). Hvorfor? Vel, la oss analysere hva som skjer ved punkt 1, 2 og 3.

  1. Abbonentene dine
    • RSS-abbonenter kommer
    • epost varsler abbonenter om ny artikkel
  2. Abbonenter er ferdige med å lese
  3. Søkemotorene har indeksert siden din og søkere kommer

Ett viktig punkt er unnlatt på listen ovenfor, nemlig at folk begynner å linke til artikkelen din (dersom den er bra). Dette gir selvfølgelig mer trafikk (i tillegg til å øke synligheten din i søkemotorene).

Grader av tidsrelevans

Vi ser altså at å skrive tidløst har sine åpenbare fordeler, fordi artikkelen potensielt vil bli mer og mer trafikkert, etterhvert som tiden går.

Dog er det viktig å merke seg at det knapt finnes noe som vil være relevant i evigheter. Samfunnet og folk forandrer seg, derfor skal det mye til for å virkelig finne noe som vil overleve Solen. Dog, vi mennesker har stadig de samme behovene. For eksempel er kjærlighet og sex to emner vi mennesker neppe vil slutte å bry seg om med det første. Det samme gjelder menneskets psykologi. Det er også grunnen til at artikler om selvutvikling er veldig utbredt på internett i dag.

Men, tilbake til lønnsomheten rundt tidløse skriverier.

Pengene hagler inn fremover

Mann med gulltann og penger i håret

Hver gang du skriver en artikkel, skal du tenke på at du vil få lønn for strevet i fremtiden. På tross av at du ikke får betalt 500 kroner med en gang den er ferdig, vil du høste trafikk og annonsekroner på den fremover. Du kan dermed fokusere på å bygge et stort arkiv av så tidløse artikler som mulig, vel viten om at desto flere du skriver, desto mer vil du potensielt kunne tjene på dem med tiden.

Nam

Hvem vet, kanskje noen av artiklene du kan skrive er verdt tusenvis av kroner over tid?

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap