Skriv informative og korte artikler

Det kan være vanskelig å følge opp rådet om å holde tekstene korte, dersom man skriver om noe man brenner for. Hvis du har utrolig mye å si om et tema, finnes det likevel en smart måte å omgå problemet på. I tillegg gjør løsningen nettstedet ditt bedre! Men aller først begynner vi med å formulere grunnene til å holde teksten kort.

Korte tekster er best på internett

Korte tekster på internett er uten tvil smart, men det finnes unntak. Hvis du skriver for å selge, er det ikke alltid lurt å skrive kort, for da ønsker du å overbevise leseren om at produktet ditt eier, og at han må overlevere pengene sine umiddelbart. I en slik situasjon må du bruke salgspsykologi for å appellere til kjøperens mentale tilstand, blant annet ved å bruke «historiemetoden».

Dog blir det annerledes når skriveriet ditt har til formål å informere øyeballene. Derfor er grunnene til korte tekster som følger.

  1. Du overvelder ikke den besøkende
  2. Du gir leseren det han vil ha ved å være kort og konsis
  3. Du gjør nettstedet ditt søkemotoroptimalisert

For å underbygge disse påstandene, legger vi på hver enkelt av dem under lupen.

Du må ikke overvelde leseren

Scroll Bar i langt dokument

Vi har kjent det alle sammen. Vi kommer inn på ei side og ser at scroll baren er mindre enn tissen på en knott. Vi blir slitne bare av tanken på å lese gjennom alt, og forsvinner igjen like fort som vi kom. Det er helt unødvendig å understreke at det virker mot sin hensikt (og likevel gjør jeg det).

Gi leseren det han vil ha ved å være kort og konsis

Ved å være kort og konsis, blir det tydelig for den besøkende at du vil informere, ikke kaste bort tiden deres. Det er flere måter å være konsis på, blant annet ved å bruke lister.

Det har nesten blitt en skrivesjukdom å gjenta seg selv i setninger, type:

«Jeg ante ikke hva som skjedde og ble helt forbløffet av det som skjedde.»

Videre burde du barbere bort unødvendige ord – også kjent som ordfyll. Tekster som inneholder ordfyll blir det slitsomt å lese, og man får følelsen av at skribenten aldri kommer til poenget. Her er et sitat jeg forsøker å leve opp til:

Vigorous writing is concise. A sentence should contain no unnecessary words, a paragraph no unnecessary sentences, for the same reason that a drawing should have no unnecessary lines and a machine no unnecessary parts. This requires not that the writer make all his sentences short, or that he avoid all detail and treat his subjects only in outline, but that every word tell.

– William Strunk Jr.

Sitatet ovenfor er mildt sagt veldig talende, og noe vi bør ha i mente når vi produserer tekster.

Du søkemotoroptimaliserer nettstedet ditt

Innledningsvis postulerte vi at det fantes en løsning på skriverkløe og lange artikler, og at løsningen ville være formålstjenelig med hensyn på søkemotoroptimalsering. Før vi avslører hvorfor, må du vurdere spørsmålet nedenfor.

Hva er felles for de fleste webområdene med autoritet på nettet? De som dukker opp øverst i søkemotoren igjen og igjen og igjen. De er gigantiske! Følgelig er det naturlig å tro at antall sider på et nettsted påvirker SEO. Grunnen til at store nettsteder yter bedre enn små, er nok til delvis fordi de har mange {backlink}s. Nettsteder som bekrefter denne antagelsen er:

  • wikipedia.org
  • vg.no
  • dagbladet.no
  • diskusjon.no
  • kvinneguiden.no

Kanskje du allerede har forstått hvor vi vil med dette? Vel, ved å dele opp lange artikler i flere underartikler, vil du få flere sider på nettstedet ditt, og dermed vokser det. Det gir søkemotorene mer mat, og hvis du forfatter <title>-taggen riktig, og håndterer den som en overskrift, vil du øke sjansene for mer trafikk fra søkemotorene.

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap