Twinglyhorer leker med ilden

Twinglyhorene søker veien til rikdom. Med motiv i sin egen grådighet tar de snarveier, snarveier som vil koste dem dyrt på sikt. Her skal vi se hva de gjør, hvorfor de gjør det og ikke minst - hvorfor man må holde seg for god til det.

Viktige definisjoner

Hvis du allerede vet hva Twingly og twinglyhorer er, så kan du hoppe over dette avsnittet. Dersom du ikke aner hva ei twinglyhore er, men klikket deg inn hit fordi ordet horer var i den appellerende overskriften, så bør du lese følgende definisjoner.

Twingly:

Nettstedet twingly.com er en søkemotor for blogger. Ved å la Twingly pinge bloggen din hver gang du oppdaterer den, vil den gjøre dine bloggposter tilgjengelig for folk som søker i Twinglys søkemotor. Det fungerer nesten som Google, men er myntet på bloggere og den skal, i følge Twingly selv, være spamfri. Dog viser det seg at twinglyhorer stadig klarer å nytte Twinglys tjenester for å tilegne seg besøk gjennom deres tjenester.

Det er ikke Twinglys søkemotor som er den mest anvendte funksjonaliteten til Twingly, men deres banebrytende funksjon som kobler bloggere med main stream media. Det fungerer ved at bloggposter som linker til artikler i medier som blant annet TV2, Dagbladet og VG, får link tilbake til sitt blogginnlegg fra deres artikkel.

Dette skjer ved at mediene har en liten boks med Twingly Bloggsøk i bunn av sine artikler. Nedenfor ser du et eksempel

Twingly Bloggsøk kobling på nettsider

Her har altså vedkommende skrevet om en artikkel i et kjent norsk medium, og ved å lenke til artikkelen deres har mediet lenket tilbake til bloggen.

Twinglyhorer:

Bloggere som skriver korte og meningsløse blogginnlegg med drøssevis av linker til main stream mediakanaler.

Ved å skrive en artikkel på 50-200 ord og lenke til en drøss med artikler, vil de dra inn mye trafikk fra kanalene til sine blogger. Videre er sidene fullspekket av reklame, og dette tjener de penger på. En artikkel er som oftest ikke lenger enn dette:

en kort twinglyhore-artikkel

Bloggposten ovenfor er på 104 ord, og rundt den er det ett tonn bannerannonser fra Tradedoubler og maks antall Google AdSense annonser. Merk spesielt at twinglyhoren lenker til tre av norges største nettmedier, hvorav samtlige støtter Twingly *kremt* - Så rask har denne twinglyhora vært, at ankerteksten ikke engang er annet enn Link [medie].

Vil også legge til at store deler av artikkelen, om man kan kalle den det, siterer det som står i nettmediene den linker til.

Er det penger å tjene på twinglyhoreri?

Svaret er dessverre ja. Ved å skrive en god overskrift, vil du klare å drive mye trafikk fra mediene til bloggen din med Twingly. Videre er de besøkende svært ofte lite kyndige databrukere som ikke aner hva de blir utsatt for, fordi alle slags aldersgrupper leser de største nettmediene. Ved å bruke Twingly, kan du fint klare å dra alt fra 0 til 2000 besøkende til ditt blogginnlegg. Selvsagt avhenger det av variabler som overskriftens kvalitet, og ikke minst populariteten til artikkelen i nettmediet som linker til din blogg.

Dessuten finnes det også teknikker for å populere nettsiden med svært godt betalte klikkeannonser, og slik sikrer de seg mange reklamekroner gjennom sitt horeri.

Penger sa du – hvorfor ikke hore selv?

Det er flere gode grunner til å unnlate å drive på med dette. La oss gå systematisk igjennom hvorfor.

Twingly har rapporteringsknapp

Twinglys rapporteringsknapp

På Twingly Bloggsøk i nettmediene, har man tilgang til en rapporteringsknapp. Her vil man varsle de som administrerer twinglytjenestene om at der er spamming på gang. Man kan rapportere innlegg for å være:

  • Søppelpost
  • Irrelevant
  • Upassende

Så du oppfordres på det sterkeste til å rapportere personer du mistenker for å bedrive twinglyhoreri, da det ødelegger kredabiliteten for de som faktisk har noe nyttig de vil meddele allmuen.

Saken er at det går ei hårfin linje mellom hva som kan karakteriseres som twinglyhoreri, og hva som er et legitimt, men kort blogginnlegg. Dette er det opp til administratoren av tjenesten å avgjøre, men blir du funnet skyldig, kan du forvente at du blir utestengt fra Twinglys tjenester.

Tap av Google AdSense på livstid

Google Adsense: Slettet på livstid

Enda verre er det kanskje å få kniven av Google AdSense. Hvis du mister retten til å publisere Google AdSense annonser, så skjer det på livstid. Dessuten går det ikke ann å registrere seg på nytt etter at du har fått Google AdSense-kontoen din bannet heller.

Hvis du tror at Google AdSense ikke følger med, så tar du feil. De er svært opptatt av at annonsørene deres skal få kvalitetseksponering som ikke skader deres varemerke. Hvis annonsørene finner ut at deres annonser blir publisert på spamblogger, vil mange bli irriterte og kansellere sin annonseringsavtale med Google AdWords. Dette vil selvfølgelig Google unngå for enhver pris, siden det skader deres rennomé og inntektsgrunnlag.

Dersom Google selv ikke finner ut at du bedriver ulumskheter, har også de har de en egen rapporteringstjeneste. Den bruker publikum til å rapportere illegitime AdSense-utgivere for brudd på retningslinjene til AdSense-programmet.

Du vil ikke miste muligheten til å være Google Adsense-utgiver, for det kan koste deg dyrt. Det er nemlig veldig mulig å tjene store penger på reklame, hvis du gjør det riktig.

Slik blir du tatt for å bedrive dårlig praksis

Det er mildt sagt mange som har interesse av at internett og bloggeverdenen forblir ren og pen. Her er ei liste over instanser som vil mislike det du driver med, og høyst sannsynlig gjøre det de kan for å stoppe deg.

Twingly Bloggsøk:
Du forringer kvaliteten på tjenesten deres. Dette gjør at publikum får en dårlig tjeneste og følgelig slutter å bruke den.
Nettmediene som bruker Twingly:
Du ødelegger kvaliteten på Twingly og nettmediene kan bestemme seg for å avvikle hele Twingly-programmet. Du ødelegger også ryktet til Twingly Bloggsøk og folk slutter etterhvert å besøke bloggene via de store nettmediene.
Google AdSense:
Du øker inntektene deres på kort sikt, men forringer kvaliteten på tjenestene deres ovenfor AdWords-annonsørene. Dette vil Google selvfølgelig stoppe av årsaker nevnt i fleng ovenfor.
Andre annonseringsprogrammer:
{Affiliate}-programmer – selvfølgelig av de samme årsakene som nevnt ovenfor.
Andre nettgründere/bloggere:
Du ødelegger bloggryktet ved å gjøre det. Andre hardtarbeidende internettentreprenører og bloggere vil se hva du gjør og mislike det. Det vil resultere i at de rapporterer deg til rette instanser.
Bevisste nettsurfere:
Du kaster bort tiden deres, og de blir irriterte og rapporterer deg, fordi du gjør det.

Husk også på at internett er under utvikling hele tiden. Vi er i implementasjonens og fusjonens tid. Flere og flere tjenester linkes opp mot hverandre og deler informasjon for å virke mest mulig formålstjenelig. Gjør det du kan for å dra nytte av disse tingene, fremfor å bruke dem til kortsiktig vinning for en stakket stund.

Til ettertanke

Da skulle de fleste områdene være dekket. Og du bør ikke falle for fristelsen. Bygg heller opp et solid prosjekt. Hvis du tar snarveier, vil du måtte bruke evindelig mye tid på å omgå regelverk og så videre. Det er også svært demotiverende og hele tiden måtte jukse seg til noen få kroner, for du vil på langt nær bli rik.

Husk at mange av de virkelig store internettsuksessene har begynt i det små, men vært seriøse. Ved å være seriøs, kan du dra nytte av fremtidens teknologi og utvikling, fremfor å sitte slukøret tilbake uten muligheten til å skape noe ordentlig, fordi du har mistet retten til å drive det meste.

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap