Starte egen Wordpress-Blogg

I denne guiden skal jeg lære deg hvordan du kan starte egen blogg med tilhørende og eget domene. Alt slik at du unngår de kjipe bloggfellene, mange nybegynnere dessverre blir et offer for.

Resultatet av å følge hele blogguiden er at du har din egen blogg, ditt eget domene og er klar til å lage innhold folk kan glede seg over å lese. Estimert tid er 30-60 minutter, avhengig av kompetansenivået ditt.

Mange leverandører av webhotell har såkalte «ett-klikks-løsninger». De innebærer at du kun trenger å klikke én gang for å få bloggen ferdig installert. Men siden leverandører har forskjellige løsninger, og fordi vi mener valgfrihet av leverandør er viktig, skal denne bloggeguiden vise deg hvordan du gjør alt manuelt – og uhyre billig.

Det eneste som vil koste penger er et eget {domene} og {webhotell}, og det er de så absolutt verdt, blant annet fordi det gir deg mer kontroll – både teknisk og innholdsmessig. Se på disse pengene som en god investering, for det er det virkelig.

Dette kommer du til å lære

Emene er lagt opp kronologisk etter hva du må gjøre fra begynnelse til slutt.

Valg av domenenavn
Det viktigste valget du tar, er navnet på domenet ditt, og valget kan være teknisk komplisert å reversere. For ikke å snakke om hvilket tap av «godwill» et domeneskifte innebærer. Fokuser først og fremst på de tre punktene som angår valg av domenenavn. Det påfølgende tipset for URLene er kun nyttig etter at du har kjøpt domene.
Registrering av domene og webhotell for nybegynnere
Dette er en nybegynnerguide til hvordan du registrerer eget domene med tilhørende webhotell.
Nedlasting av Wordpress og Wordpress-Theme
Vi laster ned Wordpress og et valgfritt og gratis «theme». («Theme» betyr enkelt og greit et tema – én utseendemal.)
Laste ned og bruke FTP
Her lærer du hvordan du kan laste ned et (gratis) FTP-program, og overføre Wordpress filene til det nye webhotellet ditt.
Installasjon av Wordpress og Wordpress-Theme
Vi installerer Wordpress og Wordpress-themet via nettleseren og skriver vår første bloggpost.
Installere Wordpress på norsk
Ikke alle ønsker å blogge på norsk. Det internasjonale markedet er mye større, og folk har kanskje venner på tvers av landegrensene. Skulle du likevel ønske å ha en norskspråklig blogg, så får du hjelp til å sette opp det her.

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap