Norges største blogg eller fiasko?

forsiden til DittVendepunkt
DittVendepunkt er slettet

Oppdatering: Nettstedet er ikke lenger aktivt, og bloggen er slettet. Mannen bak nettstedet klarte ikke å oppfylle målet om å bli Norges største blogg, dessverre…

Dermed er en mer passende overskrift: Norges største blogg eller fiasko


Undertegnede har i den senere tid tittet litt på norske blogger. I min søken på dyktige nettgründere og skribenter, har jeg kommet over nettstedet DittVendepunkt.com. På nettstedet sitt, har personen skriftet følgende visjon:

DittVendepunkt.com Med store ambisjoner om å bli norges største blogg på 3 år, og oppnå 100 000 unike lesere i uken

Første gangen jeg så dette, ble jeg sittende å humre litt. Her var det mye å ta tak i, tenkte jeg, men likevel var det noe ved denne bloggeren som gjorde at jeg kastet ham inn i favoritter, for å følge med på utviklingen hans. Jeg må ærkjenne at det var ikke var innholdet i bloggen hans jeg var nysgjerrig på, men for å se om vedkommende hadde nok motivasjon og pågangsmot til å nå sine mål.

I dag, en tre-fire måneder etter at han startet prosjektet sitt, blir bloggen stadig oppdatert med nytt og friskt innhold, og det kan se ut til at han vil fortsette å strebe mot sitt overordnede mål om å bli norges største blogg. Dette gleder meg.

Hvorfor vedkommende forholder seg anonym, vites ikke. Men jeg antar at han er i full jobb, og kanskje ser det som problematisk at arbeidsgiver skal se at han er i full gang med å danne nye økonomiske ben å stå på. Dette er likevel bare spekulasjoner fra min side, og langt fra det jeg ønsker å snakke om her.

Planen her er å skrive en case på prosjektet hans. Dette gjøres uten vedkommendes samtykke, så fårhåpentligvis ser han på denne artikkelen som konstruktiv kritikk, fremfor sarkastisk satire. :)

Eget domene, men …

Da denne fanatiske bloggebassen startet nettstedet sitt, gjorde han det med den gratis bloggetjenesten til Blogspot. Dette er én av fem feil nye bloggere gjør, dessverre. Dog har han i ettertid registrert det fengende {domenet}: DittVendepunkt.com.

Problemet er bare at sidene hans fortsatt er hostet (lagret) hos Blogspot på subdomenet dittvendepunkt.blogspot.com. Det vellydende domenet hans er altså kun forwardet og cloaket, med alle ulempene det medfører.

Designet Blåser

Jeg kunne sagt designet suger, men inspirert av den skyfulle headeren hans, valgte jeg heller designet blåser. Peppret med positive ord som motivasjon, mestring, tanker, tro og penger er det tydelig at han tappert forsøker å fortelle noe om frihet. Dog får de grå og dystre rød-brune skyene meg til å tenke mer på finanskrise og dommedag, dessverre. :(

linker på DittVendepunkt

Videre er det ikke bare headeren hans som er plastret med forvirrende ord – måten han har organisert linkene sine på, gjør meg også forvirret og redd for å trykke feil. De er etter min mening for lange og uoversiktelige, noe som gir siden laber brukervennelighet – hvilket bringer meg over til neste kritikkverdige forhold.

Annonser i kvantitet fremfor kvalitet

Hadde det bare stoppet her, tenker jeg, men det gjør det imidlertid ikke. I håp om å gjøre store penger på nettstedet sitt, har han proppet den full av alskens bannerannonser og dilldall. Dette er på ingen måte lurt, fordi det tydeliggjør en desperasjon for å tjene noen skarve kronasjer.

Jeg forstår at det er interessant å tjene penger på reklame, men stikkordet her er kvalitet foran kvantitet. Relevante annonser er mye bedre enn mange annonser, fordi en overannonsert side som oftest irritere leserne mer enn den informerer. Dette utdypes forsåvidt ytterligere i artikkelen om annonseringsstrategier for webredaktører.

Han gjentar seg selv – igjen og igjen og igjen

Visjonen hans om å bli norges største blogg er vel og bra den, men det får være måte på til repetering og terping. For etter å ha lest bloggen hans, har jeg til tider blitt liggende våken og stirre i taket med den repeterende tankerekken:

Med store ambisjoner om å bli norges største blogg på 3 år, og oppnå 100 000 unike lesere i uken Med store ambisjoner om å bli norges største blogg på 3 år, og oppnå 100 000 unike lesere i uken

Søvnløs dame som stirrer i taket

Jeg foreslår at han lar visjonen få sin egen kategori på bloggen, slik at spesielt interesserte (som meg) kan følge progresjonen hans der. Videre bør han fokusere på å skrive innhold myntet på de besøkende, for la oss være helt ærlige her nå. Hvor mange store nettsteder finnes det, der hovedfokuset er hvor populær den er, og hvor mange lesere den har?

Avslutningsvis vil jeg dog påpeke at jeg synes vedkommende har talent, men kanskje ikke funnet sin «forfatterstemme» riktig enda. Jeg har absolutt tro på at han skal greie å nå målet sitt innen tre år, men han bør nok se endre på visse ting, hvis han skal få det til. Dessuten mistenker jeg ham for å sikle rundt på andres blogger og glemme bort det viktigste han må gjøre for å nå sitt eget mål, nemlig skrive interessante artikler for sine besøkende!

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap