Installere Wordpress og Wordpress-Theme

Dette er den siste delen i guiden der vi lærer å starte en egen blogg. Her skal vi installere bloggen og layouten vi valgte, da vi lastet ned Wordpress og Wordpress-Theme.

Det forutsettes også at du har lastet opp Wordpress-filene via FTP.

Installere Wordpress

  1. Gå til ditt domene

Hvis du har gjort alt riktig, skal du nå få opp dette skjermbildet:

Wordpress Installasjonsskjermbilde

Du skal nå skrive inn din bloggtittel og epostadressen din. Husk å aksepter at søkemotorer skal ha muligheten til å indeksere bloggen din. Det er viktig for å få trafikk fra søkemotorene.

Trykk deretter på knappen «Install Wordpress», og Bang!

Installasjon av Wordpress er en suksess

Ta ett sekund og ros degselv: Har du fått opp dette bildet, så kan du sette deg tilbake i stolen, dra frem colaflaska, kaffekoppen eller hva du måtte ha å leske deg på i umiddelbar nærhet. Deretter skal du lage et gledesbrøl, for nu er du kun noen korte steg unna å ha din egen blogg på internett. Grættis! :D

Nå er det ekstremt viktig at du skriver ned både brukernavn og passordet til Wordpress på et papir (Dog: Du skal også ha mottatt en epost med disse opplysningene til epost-adressen du oppga i første trinn av installasjonsprosessen).

  1. Klikk på knappen «Log In»

Skriv inn brukernavn, passord og klikk igjen på «Log In» knappelappen :)

Du sendes nå inn til kontrollpanelet i Wordpress. Kontrollpanelet er stedet hvor du styrer alt – fra innhold til design og moduler du vil legge til. Det første vi skal gjøre nå, er å installere det temaet vi valgte, da vi lastet ned Wordpress og et Wordpress-tema.

Sette nytt Wordpress-tema (layout)

Appearance -> Themes
  1. Klikk på Appearance
  2. Klikk på Themes

Du får nå opp ei liste med en såkalt «thumbnail» av hver layout. Klikk på din valgte layout. Du vil da få opp en prøve av hvordan dette designet vil se ut på din Wordpress-blogg. Ett eller annet sted på prøven står det «Activate» – klikk på den! (trommevirvel) – bam, der var det gjort.

Du føres nå tilbake til kontrollpanelet, og din blogg ser kulere ut enn noensinne, hehe :) Vi er klare til å skrive det første blogginnlegget.

Skriv ditt første Blogginnlegg

Klikk på «New Post» øverst til høyre. Nå er det bare å la skrivekløen få slå seg løs og publisere. Du har din egen blogg :)

Ett par tanker videre

Det kan være én idé og kikke litt rundt på Wordpress sine sider og lete frem noen gode «plugins». Se gjerne rundt i bloggosfæren, og finn bloggfunksjoner du kan tenke deg der. Spør bloggere hvilke plugins de bruker, og de vil helt sikkert være behjelpelige.

Husk at det er mulig å installere både Wordpress på norsk også. Det er enda ikke for sent. For å installere wordpress på norsk, så kan du lære hvordan ved å følge linken.

Takk for følge, og kos deg med den nye bloggen din :)

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap