Ring Gratis med Bredbåndstelefoni

Bredbåndstelefoni

Bredbåndstelefoni (eller IP-telefoni) er en måte å ringe på ved hjelp av bredbånd. Det mest typiske kjennetegnet for IP-telefoni er lave ringetakster. I noen tilfeller er både programvaren man trenger og ringeprisen helt gratis, og det er et slikt IPtelefon-system vi skal se på her.

I dagens telemarked finnes det primært to typer bredbåndstelefoni:

  1. Egen hustelefon som er koblet til bredbånd via boks fra teleleverandør
  2. Programvare-telefon installert på en PC som er tilknyttet bredbånd (noen med mulighet for tilkobling av ordinær hustelefon)

Og det er sistnevnte vi skal fokusere på her. Med «programvare-telefon» snakker vi om programvare som må installeres på en datamaskin, for at man så skal kunne ringe fra PCen til andre PCer, hus- og mobiltelefoner.

Det mest kjente eksemplet er nok Skype, men på tross av at programmet fungerer hensiktsmessig greit, så er VoipBuster, etter min mening, et langt bedre alternativ.

Min Personlige Favoritt: Jeg har brukt VoipBuster i over 3 år og er stadig like fornøyd med kvaliteten på systemet. Det er enkelt å komme igang, og man sparer mange penger, dersom man er en skikkelig telefonist.

Selv har jeg dratt stor nytte av programmet, fordi jeg til tider ringer mye til Thailand, USA og Kina. Dessuten har det ikke blitt så få lange samtaler hjem tell a mamma heller, hehe :D

Med VoipBuster kan du nemlig ringe gratis til hustelefoner i Norge og en rekke andre land. Løsningen er kjekk for studenter som har flyttet hjemmefra, men må ringe mor for å spørre hvor lenge potetene skal koke, og bedrifter som er helt avhengige av å ringe mye. Her kan du se ei oppdatert liste over minuttprisene til VoipBuster, og ikke minst hvor man kan ringe gratis.

Foruten å ringe fra PC til telefon, kan man også ringe fra telefon til telefon. Det innebærer at man taster inn sitt eget og motpartens telefonnummer, og dernest ringer VoipBuster opp begge to, slik at man kan snakke over telefon. Dessverre koster dette mer enn fra samtaler fra PC til telefon, så det anbefales ikke.

På en annen side åpner gratis IP-telefoni i kombinasjon med mobilt internett opp for at du kan ringe gratis til hustelefoner over storde deler av verden, siden det trådløse bredbåndet kan brukes fra en laptop med Voipbuster. Det er altså store utgifter å spare, dersom ringemønsteret tilsier det, og man bruker disse to tjenestene i sammen.

Den største ulempen med VoipBuster er at man ikke har et eget telefonnummer, og dermed er den kun utgående samtaler som er mulig ved bruk av programvaren. Én annen ting er at mobilsamtaler er relativt kostbare, dersom mobilen du ringer bruker en norsk teleoperatør. (I noen land koster det like mye å ringe til mobil som til hustelefon.)

Dog skal det sies at det finnes gode argumenter for å bruke tjenesten. Man kan sense SMS (med ditt mobilnummer som avsender), og du kan ringe internasjonalt til lokal takst via din hustelefon, ved å bruke et såkalt access number. Alle disse tingene kan du selvsagt lese og lære mer om på nettsidene til VoipBuster.

Ringe Gratis med VoipBuster Bredbåndstelefoni

For å ringe gratis med VoipBuster bredbåndstelefoni må du registrere deg, for så å fylle opp kontoen med minimum €10 (euro). Hver gang du finansierer kontoen får du 120 «freedays». Forøvrig aksepterer VoipBuster betaling med alt fra Paypal til de vanligste bank- og kredittkortene.

Når du har installert VoipBuster-telefonen (klienten) på datamaskinen din, vil følgende komme opp:

VoipBuster Bredbåndstelefoni

Skjermdumpen ovenfor er fra min private konto. I den røde rammen ser du at jeg har 160 «freedays» igjen. Det innebærer at jeg kan ringe gratis såfremt det er innenfor VoipBusters «fair use» i 160 dager til. Etter at gratisdagene er brukt opp, begynner de å trekke fra de 10 euroene, og takstene er lave.

Grunnen til at jeg har flere gratisdager og mindre enn 10 euro på kontoen, er fordi jeg har brukt den til å ringe til steder som ikke har gratis takster.

«Fair use» og Restriksjoner

Nye brukere (som ikke har fylt opp kontoen med penger) kan bruke VoipBuster gratis i 60 minutter. I denne perioden kan du kun ringe til destinasjoner som er merket som gratis – og én av dem er som sagt Norge.

Registrerte brukere får ei gratiskvote på 300 minutter (5 timer) per uke. Dersom kvoten overstiges betaler du lave takster inntil ringetiden er under 300 minutter igjen.

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap