Vil du tjene penger på hobbyen din?

Har du en eller annen lidenskap som du virkelig elsker å snakke om? Være seg frimerkesamling, dating, kosthold, trening, politikk, hifi, bil, film, sminke, kunst, sport eller noe annet?

Visste du at det da er fullt mulig å tjene gode penger på denne interessen ved hjelp av internett? - Nei, dette er ikke en såkalt «Rich Quick»-scam. Dette er blodig alvor, og krever derfor også hardt arbeid og sylskarpt fokus. For de som gjør det riktig, venter en gullskatt i enden av regnbuen.

Hemmeligheten bak suksess

Vi hører oftere og oftere om filmen «The Secret» og konsepter som «The Law of Attraction». Personlig vet jeg ikke om disse konseptene har noe særlig for seg, og selv synes jeg det høres helt idiotisk ut at man kan bli rik ved å tenke seg rik – nei, for å bli rik kreves nok heller ekstremt engasjement, mye jobbing, rike foreldre eller griseflaks i Lotto.

Den største hemmeligheten de selvlagde rike har, er somregel at de har en passjon. De brenner for noe og gjennom sitt vanvittige engasjement, tiltrekker de seg samarbeidspartnere og likesinnede, og sammen trekker de mot et felles mål om lykke og fromme.

Et godt eksempel på dette er Kjell Inge Røkke. Han startet som en liten fiskertass, men gjennom sitt engasjement, kløkt og nettverk av gode medarbeidere, har mannen bygget en formue i særklasse. Jeg tror neppe Røkke ville gjort den samme karriéren som han har gjort, dersom det ikke var for hans store lidenskap til fisking. Så mye elsket han å fiske, at han etter å ha blitt rik, overlot jobben til sine kollegaer for å ta seg en pause og selge ferskvare til folk fra brygga.

Kartlegg dine interesseområder og positive egenskaper

Dette kan du gjøre ved å spørre deg selv om ting som:

  • Hva er min pasjon?
  • Hva elsker jeg å snakke om?
  • Hva sier andre at jeg er god til?
  • Hva kan jeg fortelle andre som de vil ha glede av å få vite?

Ved å kartlegge dine positive egenskaper og interesseområder, så danner det seg fort et bilde av hva du kan skrive om. - Og i det heletatt om å skrive for å tjene penger på det er noe for deg. Hvis du selv synes du er en dårlig skribent, så anbefaler jeg at du tar en titt på artiklene i serien «forfatterskolen», for å se om dette er noe du tror du vil mestre (og like). Hvis du tviler på at dette er noe for deg, så finnes det likevel håp, og det skal jeg komme tilbake til litt senere.

Uansett – det viktigste er at du velger ett eller flere temaer om noe du virkelig elsker, for da blir det en smal sak å produsere tonnevis av levende, underholdende og interessant innhold for leserne dine. Som vi sier på nettspråket: Content is King!

De som er best på verbal og praktisk kommunikasjon

Jeg lovet tidligere å komme tilbake til deg, dersom du ikke føler at skriving er din sterkeste side. Vel, det finnes gode råd. Du kan blant annet bruke Youtube og starte din egen kanal. Hvis du lager godt innhold, så får du muligheten til å bli Youtube Partner, og da kan du populere filmsnuttene dine med annonser, og på den måten tjene penger.

Dog er det noen kriterier du må oppfylle for å kvalifisere og oppgraderes til en Youtube-Partner. Disse kan du lese mer om på Youtubes partnerside.

Det finnes dessuten andre tjenester enn Youtube der ute, og de kan bli svært lønnsomme for deg hvis du får et stort publikum! Så, hvis preik og video er mer din greie, så burde du lese mer om hvordan du kan tjene penger på videoproduksjon, for der får du mange idéer til hvordan et lønnsomt videoprosjekt bør gjennomføres.

Gjør penger på hobbyen din

Vel, som jeg nevnte i avsnittet ovenfor, så kan man tjene penger ved å populere videoene med annonser. Det samme gjelder også for nettsider. Dog er dette kun én av måtene å tjene penger på, for det finnes mange, mange flere.

Det jeg skisserer her, handler om å produsere gratis innhold til dine besøkende, mot at du eksponerer dem for reklame. Det finnes utrolig mange forskjellige {affiliate}- og annonseringsprogrammer på nettet, så å skrive om de beste i denne artikkelen blir nok litt for mye å gape over. Derfor har jeg dedikert egne artikler til det formålet.

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap