Selg mer og smartere på QXL

Hvis du planlegger å selge noe på nettauksjonen QXL, så er det en del ting du bør vite, før du begynner. Informasjonen i denne serien er underbygget av mange hundre salg på auksjonstjenesten, og fordi undertegnede er svært opptatt av optimalisering, får du vite hemmelighetene bak flere salg til best høyest mulig pris og lavere auksjonskostnader.

Viktige spørsmål vi skal svare på er:

 1. Er det lurt å selge på QXL?
 2. Hvem handler på QXL?
 3. Hva er viktig for disse personene?
 4. Hvordan få kjøpere til vår auksjon?
 5. Hvordan innleder vi en auksjonsannonse?
 6. Hva bør hovedinnholdet i en auksjon bestå av?
 7. Hvordan avslutter du auksjonsteksten?

Artikkelen passer like godt for etablerte selgere som søker input, og nye selgere som vil lære om auksjonssalg. Bruker du disse metodene, vil salget ditt øke og annonseringskostnadene synke. Metodene er logiske og godt begrunnet, og alle har noe å lære av dem.

Er det lurt å selge på QXL?

Svaret er både ja og nei, fordi det kommer ann på hva du skal selge. I september 2008 kuttet QXL prisene, og mye tyder på at de har hatt nedgang i trafikk, salg og inntekter. Dette bekreftes ytterligere av Google AdSense annonsene på sidene deres.

QXL har Google AdSense på sidene

Hvorfor skulle et selskap som har hovedinntektene sine fra provisjon og listepris, være interessert i å sende potensielle kjøpere til tredjeparts sider? Fordi de forsøker å tjene flere penger, selvfølgelig. Videre kan vi ta en titt på trafikkutviklingen til QXL.no:

Trafikkgraf QXL

Denne bekrefter at trafikken har gått ned. Videre er det mye som tyder på at QXL har funnet en sterk konkurrent i finn.no. QXL har til og med forsøkt å starte en egen rubrikktjeneste som skulle konkurrere med Finn, men det prosjektet ble en giantisk flopp, og rubrikkdelen er nedlagt. På spørsmål om hvor den var blitt av, svarte QXL følgende:

QXLs epost-respons

Så for å svare på spørsmålet; Er det lurt å selge på QXL?, holder det ikke å se på disse opplysningene, og konkludere med at nettstedet har spilt fallitt. For det finnes fortsatt hardbarkede kjøpere og selgere der. Suksessen din henger sammen med hva du ønsker å bruke QXL til, og hva du skal selge.

Bruksområdet for QXL

Foruten kvitte seg med gammelt skrot, fungerer QXL ypperlig som en markedsføringskanal for foretaket og nettbutikken din. Én måte å promotere nettbutikken din på, er å kalle firmaet ditt det samme som domenet der du har den. Videre registrerer du deg på QXL med domenenavnet ditt som brukernavn og vannmerker alle bildene i auksjonen din med adressen til nettbutikken.

Du henter også nye lojale kunder fra QXL til nettbutikken din, dersom du gjør dem fornøyde og markedsfører nettbutikken hardt i all korrespondanse med dem.

Hva lønner det seg å selge på QXL?

Vi har allerede nevnt gammelt skrot. Videre er det et godt marked for samleobjekter og gjenstander som er relativt billig. Man kan si at varer som ligger i prisklassen 10 til 400 kroner er optimalt, siden slike kjøp ofte er impulskjøp.

Grunnen til at impulskjøp er understreket, er fordi en person som har gitt bud eller kjøpt en gjenstand med fastpris på QXL allerede har forpliktet seg til å kjøpe produktet. Hvis du klarer å overbevise folk om at ditt produkt er en god handel, og prisen på det er noe de fleste har råd til, så vil mange kjøpe eller by på det in the heat of the moment, som det så fint heter.

Dog er det ingen ting i veien for å selge dyrere gjenstander på QXL, men det er høyst sannsynlig at Finn er et bedre alternativ for dyrere varer. Hvis du promoterer nettbutikken din, er selvsagt både Finn og QXL formålstjenelig, fordi de er billige reklamekanaler med mulighet for umiddelbart salg.

Hvem handler på QXL og hva er viktig for disse personene?

Primært er det fire typer besøkende på QXL. La oss liste dem opp, og så si litt om hver enkelt gruppe etterpå.

 1. Vindushoppere
 2. Tilbudsjegerne / Bargain Hunters
 3. Shopoholikere
 4. Samlere

Hvis du er en god selger, sitter du nok og nikker ja på hodet nå, for dette er en logisk generalisering av målgruppen QXL henvender seg til. Før du fortsetter i denne artikkelen, anbefales det at du leser mer om de fire kundegruppene.

Videre er det lurt å vite litt om salgspsykologi, fordi du skal vekke og svare til kjøpernes behov, når du skriver annonsene dine.

Flest kjøpere til auksjonen

Det meste av trafikken til dine auksjoner på QXL kommer fra:

 • QXLs Kategorilister
 • QXLs Søk
 • Andre Søkemotorer (eks: Google)
 • Folk som tipser vennene sine om dem via chat

Og hva vet vi om et søk? Hvis du leste om salgspsykologien, slik du ble anbefalt i det forrige avsnittet, så vet du det. Da forstår du også at det er her du henter det meste av den målrettede trafikken din.

«Det er bedre med hundre treff og fire salg, enn tusen besøk og to salg – vær målrettet!»

– Henrik Johansen

For å få mest mulig målrettet trafikk til din auksjon, må vi bruke produktrelevante {nøkkelord og søkefraser} i overskriften og teksten til auksjonen. Ting vi tror folk som er interessert i produktet søker på. Mange etablerte selgere på QXL har misforstått det, og de bruker denne overskriften til alt annet enn det de burde.

Auksjonsliste på QXL

Her ser vi hvordan selgeren bruker ordene salg flott og gratis frakt i overskriften. Dette er ikke relevant for produktet. Her ville det vært bedre å bruke Kombivogn Barnevogn Sportsvogn Dypvogn Bærebag, fordi det er ord interesserte ville søkt på.

Dette henger dessuten tett sammen med overskrifter, siden dette er auksjonens overskrift. Her lærer du å skrive bedre overskrifter. Ved å kombinere disse tingene, vil du få flere potensielle kjøpere til auksjonen din.

Promoteringspakkene til QXL

Mange selgere bruker mye penger på QXLs promoteringspakker. Effekten er der, men pakkene bør brukes varsomt, slik at du ikke sløser vekk overskuddet ditt. Her er to viktige regler for når du bør bruke promoteringspakker.

 1. Produktet er en bestselger
 2. Det er stor konkurranse om å selge det

Tidsstrategien

Auksjoner som slutter snart

Grunnen til at stor er understreket i avsnittet over, er fordi en annen strategi kan overgå kostnadene ved å bruke kort auksjonstid, typisk én til to dager. Ved å gjøre det, vil auksjonen din ligge øverst i listen ofte. Dessuten vil den dukke opp på slutter snart som er promotert på QXLs førsteside. Videre vet vi at de fleste auksjoner får inn flest bud ved slutten av auksjonen.

OBS: Husk på at auksjoner som ikke er oppe lenge vil ha lav sannsynlighet for å bli indeksert av tredjeparts søkemotorer som Google, og at de sjelden blir «virale», dvs; delt mellom venner på chattjenester som MSN. Det hemmer tilstrømmingen til relevant trafikk.

Få mer oppmerksomhet med bildetrikset

Foruten promoteringspakkene, kan du bruke «bildetrikset», for å trekke øyeballer til din auksjon fra listene til QXL. Bildetrikset forutsetter at du kan grunnleggende bilderedigering. Se på bildet nedenfor;

Auksjonslite med rød outline rundt produktbildet

Det er vel liten tvil om hvor øynene trekkes i dette tilfellet. Ikke koster det et rødt øre å gjøre slik heller, hehe.

Skrive auksjonsannonser på QXL

Å skrive selve auksjonsannonsen for QXL består av tre deler.

 1. Innledning
 2. Hovedinnhold
 3. Avslutning

Dette er et rimelig stort emne, og dette kan du lese om i artikkelen «auksjonstekst som selger».

Tips og Triks for flere salg

For å bli en mester i salg på QXL, finnes det noen flere tips du bør sjekke ut. I de påfølgende artiklene får du mange tips du kan bruke for å knuse og dominere dine konkurrenter.

Disse emnene er så viktige at også de er skilt ut i egne artikler. For å lese mer om dem, besøk;

Med alle disse våpnene i arsenalet ditt, er du godt rustet for å gjøre sukess på QXL. Lykke til!

Del denne artikkelen

 • Facebook
 • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap