email til SMS lar deg sende SMS fra PHP og Linux uten gateway og SMTP

Visste du at det var mulig å rigge opp systemer for å sende SMS til mobilen via email gjennom funksjoner som mail() i PHP, Perl, Bash eller liknende? Det er det, og denne metoden gir deg et kraftig meldingssystem som kan brukes feks ved kjøring av vedlikeholdsoppgaver med cron.

Men det er ikke bare programmerere som kan utnytte dette. De fleste som har et {CMS} er i stand til å få tilsendt epost når såkalte events forekommer, og det er alt som trengs.

Et event (handling) er for eksempel når noen legger inn en kommentar. Hvis du kan stille inn muligheten for å få én epost når du mottar kommentarer, så kan du også få en SMS som forteller deg at du har fått en kommentar.

Metoden krever ikke egen gateway som sender SMS over SMTP eller liknende, og det beste av alt er at det er både stabilt og gratis, såfremt du har et kontantkort eller mobilabbonement fra Telenor.

Hvis du ikke har et kontantkort fra Telenormobil, kan du likevel kjøpe et for rundt hundrelappen, du kan så stille inn mail til SMS med det mobilnummeret du faktisk bruker etterpå. Kontantkortene varer kun i ett år, dersom du ikke fyller på, så pass på å fylle det opp, slik at tjenesten din fortsatt er operativ når året er omme.

Alt du trenger for å sette opp et mail til SMS-system er:

  1. Kontantkort eller mobil-abbonement fra Telenor
  2. Støtte for sending av epost, når ting du vil skal meldes fra om forekommer
    Feks i et script, med en notifiseringsepost el.l.

Men nok prat, du skal nå lære metoden, så kan du bruke kreativiteten for hvordan du vil utnytte den. Undertegnede setter også pris på det, dersom du forteller hvordan du har brukt SMS med email i forumet. Du finner link i bunnen av denne guiden.

SMS via email ved definerte hendelser

Det første du trenger er altså et kontantkort eller abbonement hos Telenormobil. Videre går du inn på sidene deres, logger inn og velger Tjenester. Under Tjenester ser du E-post for mobilkunder, klikker du på den, så får du muligheten til å starte en gratis epostkonto hos Telenor. Mailen du får blir forøvrig én @online.no-adresse.

Når du har rigget opp denne, går du til epostklienten til Telenor. Den finner du på http://epost.telenor.no. Logg inn, og klikk på fanen Innstillinger, dernest Varsling til mobil, som vist på bildet nedenfor.

SMS varslig fra mail

Du vil nå få muligheten til å legge inn diverse filter, eller du kan få SMS hver gang du får en mail. Hvis du vil ha SMS hver gang du får en ny kommentar på websiden din, så er dette fullt mulig ved å filtrere ved bruk av subjektlinjen (eller avsender om du vil). Her er det altså bare kreativiteten som setter grenser for hvordan du vil bruke SMS-tjenesten når du får mail.

SMS filter på mail

Første gangen du logger inn på eposten, kan du kanskje la deg skremme av at det står følgende:

Du vil bli varslet med en SMS til nummer [ditt nummer] når du har mottatt e-post. Se priser. Dersom du ønsker å motta varsling til et annet nummer enn [ditt nummer] endrer du dette her. Hvis du svarer på sms-varslingen innen en uke vil din sms bli sendt som e-post til den du fikk e-post fra.

Men sjekker du ut prisen, så ser du at den er 0,- Videre kan du som sagt endre hvilket telefonnummer du vil ha SMS til her:

SMS-melding til annet mobilnummer

Videresending av email for å få SMS

Du trenger selvfølgelig ikke å skifte ut emailen i verken CMS eller scriptene dine, du kan simpelten sette opp forwarding av eposter som passer kriteriene fra din vanlige mail til Telenors mailkonto.

Ok, da er det bare å være kreativ, og som sagt. Hvis du finner på noe stilig med dette, så må du gjerne fortelle hva i forumet (krever ikke registrering): SMS via email uten gateway og SMTP

Del denne artikkelen

  • Facebook
  • del via epost
Del og favoriser

For en oversikt over alt innhold, se sitemap